URANJANJE U SVIJET GEORGEA R. R. MARTINA

Užitak za ljubitelje 'Igre prijestolja': HBO razvija još tri spinoffa popularne serije

19.03.2021 u 16:20

Bionic
Reading

Televizijska mreža HBO radi na još tri projekta utemeljena na fantasy svijetu Georgea R. R. Martina, koji radnjom prethode megapopularnoj seriji 'Igre prijestolja', potvrđeno je za The Hollywood Reporter

Na jednom od projekata, radnog naslova '9 Voyages', radi tvorac serije 'Rim' Bruno Heller. Serija će pratiti Lorda Corlysa Velaryona, poznatog i kao 'Morska zmija' ili glava Kuće Velaryon. Ovaj se lik pojavljuje i u nadolazećem perquelu 'Igara prijestolja', nazvanom 'House of the Dragon', u kojemu ga glumi Steve Toussaint.

Drugi projekt, radnog naziva '10,000 Ships', vrti se oko kraljice ratnice Princeze Nymerie, cijenjenog pretka Kuće Martell koja je osnovala kraljevstvo Dorne. NJezina je priča smještena u vrijeme koje tisuću godina prethodi radnji iz 'Igara prijestolja'.

Treći projekt je smješten u Flea Bottom, zloglasni sirotinjski kvart King's Landinga, isprepleten labirintom uskih ulica u kojima su rođeni likovi poput Davosa Seawortha i Gendryja Baratheona.

Projekti se nadovezuju na nadolazeću seriju 'House of the Dragon', koja se u travnju počinje snimati u Velikoj Britaniji. U njoj glume Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Paddy Considine i Matt Smith, a serija prati priču o Kući Targaryen 300 godina prije događaja u seriji 'Igra prijestolja'. Premijera ove serije očekuje se 2022. godine.

  • +5
Igre prijestolja Izvor: Profimedia / Autor: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Prethodno je najavljen razvoj još jednog projekta koji se temelji na Martinovoj popularnoj seriji romana 'Dunk and Egg', koja prati pustolovine viteza Ser Duncana the Tall i njegovog štitonoše Egga, koji kasnije postaje kralj Aegon V Targaryen.

Navodno se razmišlja i o animiranom projektu Prijestolja, ali tema kojom bi se trebao baviti još nije otkrivena.