JACK SONNI

U 68. godini života preminuo gitarist Dire Straitsa

31.08.2023 u 20:19

Bionic
Reading

Vijest o glazbenikovoj smrti britanski bend podijelio je na društvenim mrežama uz kratki opis: 'Počivao u miru'

Sonni je bio poznat kao 'drugi gitarist' tijekom 'Brothers in Arms' ere benda, nazvane po njihovom petom albumu, objavljenom 1985. godine.

Uzrok njegove smrti za sada nije otkriven javnosti, a vijest o njegovom odlasku ganula je brojne obožavatelje britanskog rock sastava.

Na Twitteru su se prisjetili talentiranog gitarista nazvavši ga 'izvanrednim glazbenikom' i 'herojem'. U svom posljednjem poznatom pojavljivanju na pozornici ranije ove godine mogao se vidjeti kako nosi šešir.

Ovog utorka Dire Straits Legacy, službena grupa glazbenika koji su bili na turneji s bendom, objavila je na društvenim mrežama da se poznatom gitaristu pogoršalo zdravstveno stanje.

Sonni je radio u poznatoj njujorškoj trgovini gitara Rudy's Music Stop 70-ih godina kada je prvi put upoznao suosnivače The Dire Straitsa, Davida i Marka Knopflera.

Svirao je s bendom na kultnom humanitarnom koncertu Live Aid 1985. godine na stadionu Wembley, da bi bend prestao postojati 1995. godine. Knopfler je zatim nastavio graditi glazbenu karijeru kao solo umjetnik.

Dire Straits - Brothers In Arms (Official Music Video) Izvor: Društvene mreže / Autor: Dire Straits

Nakon vijesti o Jackovoj smrti, brojni obožavatelji oglasili su se društvenim mrežama kako bi odali počast Sonniju, što uključujuje i brojne poruke upućene glazbeniku na njegovoj službenoj Facebook stranici.

Rođen u Indiani, nakon suradnje s Dire Straitsom nastavio je sudjelovati u nizu radova drugih glazbenika, ali je svoju profesionalnu glazbenu karijeru završio kad su mu se 1988. godine rodile kćeri blizanke.