okrenuo novu stranicu

Grupu Bon Jovi je napustio usred turneje: Evo kako danas živi legendarni gitarist Richie Sambora

20.03.2024 u 13:14

Bionic
Reading

'Dao je otkaz i otišao. Nema ljutnje. Biti u bendu nije kao da služite doživotnu kaznu zatvora', izjavio je Jon Bon Jovi kad je legendarni američki bend napustio njihov dugogodišnji gitarist. On je tvrdio kako odlazi zbog 'osobnih razloga' i da to nema veze s njegovim dugogodišnjim problemima s ovisnosti o alkoholu i tabletama

Richie Sambora živi svoj najbolji život otkako je napustio grupu Bon Jovi. Izvor za People kaže da su 'osobni problemi' i stres unutar benda pridonijeli tome zašto je dugogodišnji glavni gitarist benda otišao usred njihove svjetske turneje 2013. godine.

Tri godine prije nego što je napustio bend, Sambora se 'osjećao demoralizirano'. 'Bilo je napetosti u bendu i Richie je imao puno osobnih problema. Tata mu je umro. Heather se razvela od njega', tvrdi izvor. Nije pomoglo ni to što slavna rock skupina 'nikad nije napravila pauzu'. 'Nisu čak ni raspakirali svoje torbe, radili su ovo 30 godina, kaže izvor.

  • +3
Richie Sambora Izvor: EPA / Autor: NINA PROMMER

Sambora 'nije imao volje' više biti u bendu. 'Morao je biti kod kuće sa svojom kćeri Avom, biti uz nju 'puno radno vrijeme', brinuti se o njoj i o sebi', dodaje. Richie trenutno živi u Calabasasu, s domovima u okrugu Orange te na Havajima, gdje je fokusiran na svoju obitelj. 'Sa mezimicom Avom je vrlo blizak, ona mu znači sve. Premda su Sambora i bivša supruga Heather Locklear razvedeni od 2007., on je još s vremena na vrijeme viđa i blizak je s njezinom obitelji'.

Samborina odluka o odlasku s turneje je navodno pala nakon što je pod tušem na 'pao i razderao rame' što je pridonijelo njegovoj ovisnosti o opioidima. Nakon turneje od 35 nastupa, izvor kaže da se Sambora 'navukao' na oksikodon. 'Mislio je da ima Parkinsonovu bolest jer se tresao. Morao je biti na toj drogi da bi mogao svirati jer ga je rame neopisivo boljelo'. Danas je kantautor, stalno piše, svira, kažu. 'Troši milijune dolara na snimanje s tim drugim umjetnicima jer voli ono što radi. To je njegova strast', navodi izvor.

Među ostalim je fokusiran na pisanje vlastite glazbe nakon suradnje s Dolly Parton za njezin album 'Rockstar', koji je objavljen u studenom. Pojavit će se i u nadolazećim dokumentarnom serijalu 'Thank You Goodnight: The Bon Jovi Story', koji će premijerno biti prikazanim na Huluu sljedeći mjesec u povodu 40. godišnjice benda. Sambora je rekao za People u studenom izjavio da bi se ponovno okupljanje s njegovim bivšim bendom 'definitivno moglo dogoditi.

Kad je riječ o njegovom privatnom životu, u ljubavi je s australskom gitaristicom Orianthi koja je među ostalim, svirala u pratećem bendu Michaela Jacksona.