o svemu pomalo

Dino Jelusić o nastavku rada s Whitesnakeom

15.05.2023 u 14:59

Bionic
Reading

Jedan od naših onajboljih vokalista priprema se za simfonijski rock spektakl posvećenog legendarnoj grupi Queen: 'Bohemian Rock Symphony with Dino Jelusić'. Član Whitesnakea i Trans-Siberian Orchestra, nastupit će uz rock bend, prateće vokale, zbor i Revijski orkestar Zagrebačke filharmonije, a svestrani glazbenik najavljuje 'da će to biti nešto posebno'

Kad je dobio poziv za taj projekt, Dino Jelusić kaže da nije puno razmišljao. Najviše se priprema 'preslušavajući pjesme i pronalazeći sitnice koje im daju poseban štih', a glazbeno najzahtjevnije pjesme Queena su mu 'Innuendo', i 'Who Wants to live forever'.

Smatra da će koncert u dvorani Dražena Petrovića biti vrlo izazovno ozvučiti jer ih ima puno na pozornici i spajaju se rock bend, filharmonija, zbor i grupa back vokalista. Uz Queenovce je odrastao, a njihovu legendarnu 'The show must go on' je izvodio vani na turnejama još kao 12-godišnjak.

  • +3
Dino Jelusić Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/PIXSELL

Nedavno se vratio mini turneje po Švicarskoj, Francuskoj i Španjolskoj na kojoj je bio sa svojim bendom Jelusick. Objavljuju nove pjesme i pripremaju album pa su, kaže, htjeli vidjeti kako publika na njih reagira i pripremiti se za nadolazeće festivale.

Progovorio je i o planovima Whitesnakea i Trans-Siberian Orchestra. 'Kada je u pitanju Whitesnake, tu sve ovisi o Davidu Coverdaleu. Nakon polovice oproštajne turneje 2022. David fizički više nije mogao izdržati koncerte i ostatak turneje je otkazan. Tada smo dogovorili da će se snimati novi materijali, a neki dan me je nazvao i rekao da ponovno razmišlja o koncertima. Kada si glazbenik, jako je teško stati, to je kao svojevrsna ovisnost tako da razumijem njegovu želju', izjavio je za Jutarnji list.

S Trans-Siberianim je godine u dogovoru s njihovim menadžmentom uzeo pauzu. Pričao je i o tome se i da je bio jedna od opcija za novog pjevača Parnog valjka i potvrdio je da je bio, ali da su se 'dogovorili da te stvari ostanu između njih'.