Zagonetna reklama

Rolling Stonesi pokrenuli misterij: Preko novinskog oglasa najavili album?

24.08.2023 u 11:26

Bionic
Reading

Da će objavit svoj novi uradak, legendarni bend je najavio na neobičan način. Naime, preživjeli članovi sada u svojim 70-im i 80-im godinama, odabrali su londonski Hackney Gazette da otkriju detalje novog albuma

Neupućenima oglas može izgledati kao neupadljiva obavijest za novu lokalnu trgovinu. 'Hackney Diamonds, specijalisti za popravku stakla, otvaranje u rujnu 2023.', rečeno je čitateljima na 3. stranici novina.

Ispod oglasa nalazi se još 'tragova'. Piše 'Naša prijateljska obećanja, vaše zadovoljstvo. Kad kažete ponudite mi mi sklonište, mi ćemo popraviti vaše razbijene prozore.' Obožavatelji legendarnog rock benda su shvatili da je reklama ustvari najava 31. studijskog albuma benda.

Fanovi Stonesa uživali su u podjeli brojnih referenci u reklami na povijesti, tekstove i ikonografiju benda. I u (Hackney) Diamonds je prošaran poput jezika i usana, što je dobro poznati logo benda. Diamonds je također referenca na turneju Rolling Stonesa povodom 60. godišnjice, koja je počela prošle godine u Madridu.

Rolling Stones Izvor: EPA / Autor: Robin van Lonkhuijsen

U tekstu oglasa nalaze se reference na najmanje tri najpoznatija hita benda: (I Can't Get No) Satisfaction, Gimme Shelter i Shattered. Kako navodi NME, font korišten za riječi Hackney Diamonds je isti kao onaj korišten na njihovom albumu Some Girls iz 1978. godine. A 'Est 1962', u podnožju reklame, referenca je na godinu osnivanja Rolling Stonesa.

Web link vodi korisnike na web lokaciju na kojoj se mogu registirati. Ondje je naveden Universal Music Group, koji upravlja zadnjim katalogom Rolling Stonesa.

Ranije ovog mjeseca brončane figure frontmena benda Micka Jaggera i gitariste Keitha Richardsa predstavljene su u njihovom rodnom gradu Dartfordu u Kentu, gdje se par upoznao 1961. godine. Novi album bit će prvi koji će biti objavljen nakon smrti bubnjara Charlie Wattsa prije dvije godine.