Karen Pirie

TV biser pred kraj godine: Ovo je serija koju kritika i publika obožavaju

21.12.2022 u 08:47

Bionic
Reading

Ima tek tri epizode – ali kritika i publika je obožavaju! Ne čudi jer se Karen Pirie izdvaja u moru policijskih serija: iza serije stoji u potpunosti ženski i mladi tim koji je želio učiniti nešto drugačije. Policijsku seriju odmah možete pogledati na Pickbox NOW

Serija je nastala na temelju kriminalističkih romana i bestsellera škotske autorice Val McDermid, a u središte stavlja mladu i duhovitu policijsku narednicu. Osim toga, serija se intrigantno osvrće na seksizam i rasizam u policijskim postrojbama.

Serija je dostupna na Pickbox NOW, domaćem streaming servisu koji donosi bogati izbor britanskih, skandinavskih, europskih i drugih serija i filmova.

Protagonistkinja i narednica Karen Pirie (Lauren Lyle) istražuje prvi slučaj nakon promaknuća u novi policijski odjel. Dobila je zadatak ponovno istražiti slučaj star 25 godina – ubojstvo mlade Rosie Duff (Anna Russell-Martin) koja je pronađena probodena nožem.

Glavni osumnjičenici bila su trojica pijanih muškaraca koja su je pronašla izbodenu, ali nikad nisu bili optuženi za njezino ubojstvo. Ubrzo otkrije mnogo mana u originalnoj istrazi pa slijedi kopanje po prošlosti kako bi došla do istine. To uključuje sukob s policajcima koji su sudjelovali u prvoj istrazi i razotkrivanje pravog ubojice (ili više njih).

Lauren Lyle je talentirana škotska glumica koja je sudjelovala na nekoliko uspješnih projekata: Tuđinka (Outlander), Slučaj podmornice Vigil (Vigil), Kaži pčelama (Tell It to the Bees), Slomljeno (Broken). Karen Pirie je njezina prva glavna uloga, ali sigurno ne i posljednja. Uz ostatak genijalne glumačke postave (Ariyon Bakare, Chris Jenks, Gilly Gilchrist, Emer Kenny itd.) i vrhunski produkcijski tim nije čudno što su svi zaluđeni ovom serijom. Naime, za produkciju su zaslužne iste osobe koje potpisuju serije Na dužnosti (Line of Duty) i Tjelohranitelj (Bodyguard).

Pogledajte Karen Pirie na Pickbox NOW – sigurno će vas oduševiti!