ZA DUGE ZIMSKE VEČERI

Najbolje nove serije koje su nam obilježile kraj godine

18.12.2022 u 07:35

Bionic
Reading

Iako smo pri kraju godine, posljednje tjedne obilježile su nam fantastične serije koje vas očekuju na Pickbox NOW

Možda je kraj godine, ali Pickbox NOW streaming servis svejedno donosi kvalitetne nove serije vrijedne pažnje. Dani su kraći i hladniji pa većina provodi slobodno vrijeme u toplini doma. Kad ne obilazite adventske sajmove u svojim gradovima, uživajte uz hvaljene serije koje su prepoznali i kritičari i publika.

Karen Pirie (Karen Pirie)

Tek je izašla ove godine i donijela samo tri epizode, ali već ima sjajne reakcije publike i kritike. Odlične recenzije nisu iznenađenje jer je za seriju zaslužan isti producentski tim slavne dramske serije Na dužnosti (Line of Duty). Ovdje je pak riječ o narednici Karen Pirie (Lauren Lyle) i njezinom prvom slučaju nakon promocije u novi policijski odjel.

Dobila je zadatak ponovno istražiti slučaj star 25 godina – ubojstvo mlade Rosie Duff (Anna Russell-Martin) koja je pronađena probodena nožem. Glavni osumnjičenici bila su trojica pijanih muškaraca koja su je pronašla, ali nikad nisu bili optuženi za njezino ubojstvo. Ubrzo otkrije mnogo mana u originalnoj istrazi pa slijedi kopanje po prošlosti kako bi došla do istine.

Shetland (Shetland)

Shetland je već dobro poznata i hvaljena serija, a nedavno je izašla sedma sezona koja donosi nove slučajeve za detektive. Za one koji nisu upoznati s njom, nastala je prema kriminalističkim romanima nagrađivane britanske autorice Ann Cleeves. U središtu radnje su inspektor Perez (Douglas Henshall) i njegova partnerica Macintosh (Alison O'Donnell) koji istražuju razne jezive slučajeve ubojstva kako bi očuvali mir i sigurnost Shetlandskom otočju.

Iskupljenje (Redemption)

Ako ste gledali i obožavate Dolinu sreće (Happy Valley), onda ćete zavoljeti i Iskupljenje! Svi se dive detektivki Colette Cunningham (Paula Malcomson) u Merseyside policijskoj postaji zbog njezine odrješitosti prilikom rješavanja kriminalističkih slučajeva. Ipak, sljedeći slučaj testirat će njezine granice talenta i strpljenja. Dobila je poziv o pronađenoj mrtvoj mladoj ženi u Dublinu. Ova mini serija ima svega šest epizoda pa je odlična za gledanje u ‘jednom dahu.’