OTKRIVA NOVE DETALJE

'Natascha Kampusch: Život u zatočeništvu' - dokumentarni mini-serijal o tragičnoj priči koju je nemoguće zaboraviti

17.12.2022 u 07:36

Bionic
Reading

'Natascha Kampusch: Život u zatočeništvu' otkriva nove detalje kako o Nataschinom životu u zatočeništvu, tako i o šokantnim reakcijama dijela javnosti na njenu tragediju

Natascha Kampusch: Život u zatočeništvu (Natascha Kampusch: A Lifetime in Prison), dokumentarni miniserijal iz 2021. godine višestruko nagrađivane danske redateljice Nicole Nielsen Horanyi (Motleyjev zakon, Stranac, DeVilleovi) po svoj prilici jedno je od najšokantnijih gledateljskih iskustava koje si možete priuštiti, ali isto tako definitivno i jedno od najpreporučljivijih. Dokuseriju odnedavno možete gledati na Pickbox NOW.

Svemir i ljudska zloba ne poznaju granice

Ako kojim slučajem nikada niste čuli za ime iz naslova ovog dokumentarnog serijala nakon što ga pogledate, odnosno nakon što se upoznate sa životnom pričom njegove protagonistkinje, više ga nikada nećete zaboraviti.

Nećete ga zaboraviti iz jednog vrlo jednostavnog razloga - slučaj Natasche Kampusch jedan je od onih u jednakoj mjeri rijetkih i duboko tragičnih slučajeva koji obiđu čitav svijet.

Kada je jednog kobnog, prohladnog jutra u ožujku 1998. godine napustila obiteljski dom još uvijek pod dojmom svježe svađe s majkom joj Brigittom, a s namjerom odlaska u školu, tada još desetogodišnja bečanka Natascha nije mogla ni slutiti da se svojoj kući neće vratiti čak 3096 dana.

Točnije, neće joj se vratiti sve do 23. kolovoza 2006. godine kada je svijet imao prilike ponovno ugledati mršavu, blijedu, iscrpljenu i vidno prestravljenu osamnaestogodišnju djevojku koja je očajnički tražila da joj netko pomogne, odnosno da je spasi od njenog otmičara koji će si još iste večeri oduzeti život.

Punih, nezamislivo dugih osam godina, naime, Natascha će provesti u zatočena u podrumu Wolfganga Přiklopila - naizgled prosječnog komunikacijskog tehničara, a zapravo čudovišta skrivenog pod tankom opnom čovjeka koji će joj ukrasti pola djetinjstva te biti odgovoran za traumu koju je nemoguće zaista shvatiti, ali je to ipak potrebno pokušati.

Koncipiran kao serija intervjua kako sa samom Nataschom, tako i drugima, odnsno u kombinaciji s arhivskim snimkama te rekonstrukcijama, Natascha Kampusch: Život u zatočeništvu dokumentarni je mini-serijal koji svakako zaslužuje vašu pažnju!