Sjećate li je se?

Tužan odlazak Superbake: Preminula je omiljena junakinja uz koju su odrastale generacije

15.05.2024 u 12:48

Bionic
Reading

Vozila se u posebnom superautomobilu, letjela je na biciklu, skakala kroz prozore visokih zgrada... Superbaka je mogla ama baš sve, a njezine zgode u borbi protiv zlikovaca pratila su sva djeca koja su odrastala u 80-ima. Glavni lik simpatične starice sa supermoćima utjelovila je škotska glumica Gudrun Ure, a preminula je u dobi od 98 godina

Smrt Gudrun Ure u njezinu domu u Londonu potvrdila je nećakinja Kate McNeill, donosi Daily Mail. Društvene mreže već su preplavljene porukama odavanja počasti voljenoj zvijezdi, poput 'mirno spavaj Super Gran x' i nazivajući je 'legendarnom'.

Škotska glumica rođena je 12. ožujka 1926. u Campsieju, Stirlingshire, i imala je karijeru koja je trajala više od 50 godina. Bila je u braku više od 40 godina s Johnom Ramsayjem, a on je preminuo 2008. godine.

Karijeru je počela na kazališnim daskama radeći s Orsonom Wellsom na njegovoj preradi Shakespeareova 'Othella', a on je ujedno zaslužan za njezino umjetničko ime.

Ure se pojavljivala u čak osam filmova godišnje, a glumila je i uz slavnog Gregoryja Pecka u filmu 'Man with a Million'. Od 90-ih do 2009. ostvarila je razne uloge u brojnim serijama, uključujući onu u popularnim 'Ubojstvima u Midsomeru'. Posljednju ulogu odigrala je 2010. godine.

Izvor: Društvene mreže

Serija 'Superbaka' snimana je od 1985. pa do 1987. godine, a rađena je po dječjim knjigama 'Super Gran' pisca Foresta Wilsona. U njoj se pojavilo niz tadašnjih engleskih zvijezda i sportaša koji su rado prihvatili gostujuće uloge.

Radnja serije odvijala se u izmišljenom gradiću Chisletonuo. Pratila je 12-godišnjeg londonskog školarca Willarda s disleksijom kojem je dosadilo da ga ljudi zadirkuju i koji nevoljko odlazi baki u Škotsku za Božić. Tamo otkriva da ona ima supermoći, kao i tajnu špijunsku bazu ispod jezera Loch Ness, koju kontrolira zlikovac opsjednut tehnologijom koji radi profita želi izazvati klimatske promjene na Zemlji. Willard ga, uz pomoć Superbake, odluči zaustaviti.

Cvijeće za vrt u proljeće Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr