8. travnja

Tjedan dana do koncerta u Lisinskom Mariza otkrila što priprema

01.04.2024 u 23:08

Bionic
Reading

Za ljubitelje glazbe diljem svijeta ime Mariza već odavno predstavlja sinonim za izvanrednu interpretaciju tradicionalnog portugalskog glazbenog stil fada

Ova izuzetna umjetnica, koja je tijekom posljednjih 20 godina očarava publiku svojim emotivnim i moćnim izvedbama 8. travnja nastupit će i u Koncertnoj dvorani Lisinski, stoji u priopćenju.

'Zagrebe pozdrav, jedva čekam da se vidimo 8. travnja, donosim vam stare pjemse koje već znate i volite ali i pjesem se novog albuma Amore!', rekla je Mariza. 

Rođena u Mocambiku, Mariza je svoj glazbeni put započela u Lisabonu, gdje je brzo osvojila srca publike svojim nevjerojatnim glasom i strašću koju prenosi kroz svaku notu. Njezina jedinstvena sposobnost da prenese duboku emotivnost fada privlači slušatelje diljem svijeta, bez obzira na jezične barijere.

Marizin utjecaj na svjetsku glazbenu scenu je neosporan. Kritičari ističu njezinu nevjerojatnu moć, nazivajući je, ne samo najboljom fado pjevačicom, već i jednom od najvećih diva današnjice. Čak i oni koji ne razumiju portugalski jezik osjećaju duboku iskrenost i strast u njenom pjevanju.