KONCERT U OPATIJI

Stiže u Hrvatsku: Evo što trebate znate o Matteu, talentiranom sinu Andree Bocellija

26.03.2024 u 13:15

Bionic
Reading

Ovoga će ljeta, 2. srpnja, na Ljetnoj pozornici u Opatiji nastupiti Matteo Bocelli, sin legendarnog Andrea Bocellija, koji je odavno dokazao da je pravi nasljednik slavnog oca. Ovaj koncert održava se u sklopu velike turneje po Americi i Europi i to nakon što je prošle godine objavio svoj diskografski prvijenac

Odrastati uz poznatog oca, Andrea Bocellija, nije moglo značiti ništa drugo nego da će i njegov sin Matteo krenuti njegovim stopama. Okružen zvucima klasične glazbe, ali i hitovima glazbenih velikana, Matteo Bocelli stekao je i glazbeno obrazovanje i to iz pjevanja i klavira na prestižnom Glazbenom konzervatoriju u Lucci.

Pozornost je na sebe privukao kada je sa slavnim ocem snimio duet 'Fall On Me', kojeg je Andrea Bocelli objavio na svom albumu 'Si'. No, za nešto puno više od Mattea trebalo je pričekati nekoliko godina. Tek je 2020. objavio svoj prvi singl, ljubavnu pjesmu 'Solo' koja je zapravo savršeni spoj elemenata klasične arije s pop melodijom.

  • +2
Matteo Bocelli Izvor: Profimedia / Autor: Javier TORRES / AFP / Profimedia

Album prvijenac, kojeg je jednostavno nazvao po sebi 'Matteo', izašao je u ljeto 2023., nakon čega je krenuo na svjetsku turneju po Americi, Australiji i Europi, a u sklopu koje će i 2. srpnja nastupiti na velikoj Ljetnoj pozornici u Opatiji.

Matteo je inače mlađi sin Andrea Boccelija, rođen 8. listopada 1997. u braku Boccelija sa prvom suprugom Enricom Cenzatti. On je od oca, osim izgleda, naslijedio i njegov glazbeni talent, koji je počeo pokazivati od najranije dobi.

Nakon zajedničkog dueta, Bocceli je rekao kako je ponosan na sina, ali isto tako kako se nada da ga slava neće promijeniti. 'Nadam se da će ovo biti samo prvi korak za Mattea u njegovoj karijeri, no ono čemu težim je da će ostati ono što jest. Da će ostati stajati čvrsto na zemlji s vrijednostima s kojima je odrastao i da neće upasti u zamke u koje su mnogi upali. Nikad si ne bih oprostio da se to dogodi. Morate uvijek ostati skromni i ponizni', rekao je svojedobno Andrea Bocelli.

Andrea & Matteo Bocelli - Time to Say Goodbye Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Zanimljivo je kako Matteo isprva uopće nije trebao snimiti s ocem duet, budući da je Bocelli htio da prvo završi fakultet. No, rekao je, bila je to prilika koja se ne propušta i oni su je prihvatili jer je bila divna pjesma.

Matteo je inače srednje dijete Bocellija, te ima starijeg brata Amosa, kao i polusestru Virginiju, koju je slavni pjevač dobio s drugom suprugom Veronicom Berti. Amos je diplomirao klavir na Institutu za glazbene studije Luigi Boccherini, ali i dobio diplomu magistra inženjerstva na Sveučilištu u Pisi.

Matteo, Amos te najmlađa Virginija zajedno su snimili 2022. božićni album na kojem njih dvoje pjevaju, a Amos svira klavir.

'Počeo sam pjevati kao dijete, no samo pred mamom, nikada pred tatom jer sam se sramio. Onda sam jednog dana rekao kako bi možda bilo bolje da mi otac da koji savjet. Glazba je dio mog života otkako sam bio dijete. Pratio sam oca kada god sam to mogao i počeo sam svirati klavir kao šestogodišnjak', otkrio je Matteo Bocelli koji je na svom albumu prvijencu surađivao i sa Edom Sheeranom.

'Poslao mi je nekoliko pjesama, no jedino koja mi se uistinu, uistinu, uistinu svidjela bila je 'Chasing Stars'. Priča je bila stvorena za mene, a uz to oboje smo imali zajedničko to da smo rođeni u obitelji koja voli glazbu, a tu strast smo naslijedili od roditelja.'

Sudeći prema svemu do sada viđenom, Matteu Bocelliju samo je nebo granica.