vokalna poslastica

Tina Kresnik najavljuje svoju novu priču i glazbeno poglavlje

30.05.2023 u 16:11

Bionic
Reading

Jedna od ponajboljih domaćih vokalistica i članica legendarnog Parnog valjka, predstavlja svoj novi singl 'Malo sunca'. Iako prisutna na glazbenoj sceni već desetljećima, vječni je entuzijast i optimist što će slušatelji prepoznati u sjajnim stihovima ove ljubavne pjesme proljetnog raspoloženja.

Dobre vibracije i ugodan đir za svako uho zahtijeva ponovno slušanje, a zasluge valja pripisati i autorima glazbe i aranžmana koje potpisuju Toni Tkalec, Edvin Derahović i Jurica Hotko. Tekst je djelo Tine Kresnik.

'Malo sunca' pravi je užitak za sve željne dobrog zvuka i točno je ono što biste od Tine očekivali. Jedan od najupečatljivijih vokala u stalnoj postavi prate: na klavijaturama Jurica Hotko, na gitari Edvin Derahović i Toni Tkalec, bas gitaru svira Romana Orešnik, a na bubnjevima je Kristian Orešić. 'Sretna sam što mogu napokon predstaviti novu pjesmu. Trebalo je vremena, strpljenja i promišljanja, ali isplatilo se. Okupila sam super ekipu i odličan bend. Pjesma 'Malo sunca' je najava jedne moje priče i jednog novog poglavlja', rekla je Tina. Pjesmu krasi i zanimljiv videospot u režiji Dinka Čvorića - Doringa koji je sjajno prikazao Tininu ekspresivnost i posebnost.

Izvor: Društvene mreže

Prije nekoliko godina objavila je više singlova u suradnji s Yogijem Lonichem, prepoznatim gitaristom svjetskog pedigrea poput 'Jesi li za to', 'Tajni znak', a sada se uz sve projekte koje ima posvetila i stvaranju autorskih pjesama koje će publika zasigurno s oduševljenjem dočekati, počevši od 'Malo sunca'. Iako bez sumnje svi znaju tko pjeva 'Lutka za bal' i 'Dok je tebe', mnogi ne znaju da je Tina karijeru započela kao pjevačica sastava Maxmett, te izdala zapaženi samostalni album 'Prvi put'. Tina se okušala i u autorskim vodama u sastavu D.O.G. Kantina, čiji je bila frontmen, a imala je i zapažene uloge u mjuziklima 'Hair', 'Aida', 'Ruža na asfaltu'.

Najpoznatija je po suradnjama s Parnim Valjkom, bendom kojega je dio više od 25 godina, a posebno su zapažene njene vokalne dionice u pjesmama 'Dok je tebe' i 'Lutka za bal'.