GLAZBENA POSLASTICA

Tamara Obrovac predstavlja novi album na koncertu u Zagrebu 12. lipnja

30.05.2019 u 16:02

Bionic
Reading

Album 'TransAdriaticum' Tamare Obrovac izlazi uskoro za austrijsku etiketu Alessa records, a sve nove pjesme ova sjajna pjevačica, flautistica, skladateljica i autorica tekstova će sa svojim TransAdriatic quartetom predstaviti u Zagrebačkom kazalištu lutaka u srijedu 12. lipnja. Riječ je o ekskluzivnom koncertu za tek 170 ljudi

Nastupom u ZKL-u TransAdriatic Quartet će zaokružiti koncertni promo tour; austrijska promocija albuma održat će se 10. lipnja u kultnom bečkom jazz klubu 'Porgy & Bess', a slovenska 11. lipnja u Novom Mestu u KC Janeza Trdine. Na zagrebačkom koncertu posjetitelji će imati priliku kupiti novi CD, kojega će glazbenici u sklopu druženja poslije koncerta rado i potpisati, stoji u najavi.

Tamarin TransAdriatic quartet nedavno je nastupio i na norveškom Trondheim Jazz Festivalu, gdje je svojom specifičnim glazbenim konceptom i izvedbom oduševio publiku, što je kritičar Tor Hammerø opisao slijedećim riječima: 'Tamara Obrovac - novo i uzbudljivo poznanstvo... svojim istančanim triom dala nam je nadopunu nečega što nismo ni sami znali da nam je potrebno.' Tamara Obrovac jedna je od najznačajnijih i najsvestranijih osobnosti na hrvatskoj glazbenoj sceni. Zahvaljujući utjecajima istarske narodne glazbe i dijalekta koje koristi u kreiranju svog glazbenog izraza, u nekoliko je posljednjih godina stekla veliku popularnost. Uz kontinuiranu međunarodnu koncertnu aktivnost Tamara sklada glazbu za kazalište i film, za što je višestruko nagrađivana. Njezinim koncertom s TransAdriatic Quartetom u ZKL-u službeno će se zatvoriti Jazz.hr sezona, a novosti o novoj sezoni, festivalima i koncertima bit će dostupne tijekom ovoga ljeta.