skladateljicu samo hvali

Svi komentiraju Haninu vjenčanicu, a od njezinog dizajnera Jurice Pirića doznali smo kako je nastala

20.02.2022 u 21:13

Bionic
Reading

Poznati splitski dizajner i sam je iznenađen svekolikim zanimanjem za svoju svadbenu kreaciju koju je osmislio za svoju dugogodišnju klijenticu Hanu Huljić za koju ima samo riječi hvale. Jurica Pirić iz brenda Arileo za tportal je pričao o vjenčanici mlade glazbenice koja će uskoro postati majka, a na negativne primjedbe se ne obazire kao ni novopečena supruga Petra Graše

Samozatajni dizajneri iz Splita, supružnici Marija i Jurica Pirić, koji stoje iza etabliranog brenda Arileo u dvadeset godina karijere do sad nisu doživjeli pozornost kao sada. Njihovu jednostavnost i eleganciju obožavaju brojne poznate dame Jelena Rozga, Danijela Martinović, Ana Gruica Uglešić, Albina, Domenica, a među dugogodišnjim klijenticama je i Hana Huljić koja je i na maturalnoj večeri nosila Arileo kreaciju. I dok se svadbeno izdanje Hane Huljić još naveliko prepričava Jurica Pirić nam je otkrio sve o njezinoj vjenčanici.

'Hana se nikad nije previše u javnosti eksponirala, ni ovo nije htjela da se ovako dogodi, no znamo da je zbog vjenčanja to normalno. Njezina vjenčanica spada u retro vjenčanicu, na tragu da bi ljudi mogli pomisliti da je vintage, izvučena iz ormara. Hana je po meni tip cure koja to stvarno po meni super nosi. Ona ima lice, fizionomiju nježnih finih žena iz pedesetih godina prošlog stoljeća pa nam je nit vodilja isključivo bila romatika', govori nam dizajner.

  • +12
Petar Grašo i Hana Huljić s uzvanicima stigli u restoran Izvor: Pixsell / Autor: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Vjenčanicu su, kaže, počeli raditi iza Božića. 'Najprije smo napravili nekoliko skica. Njezina vizija je od početka bila retro. Napravili smo nekoliko prijedloga i Hana se brzo odlučila koju želi, a potom smo smo se odlučili za materijal. Rađena je isključivo za Hanu, od organze. Tokica na glavi koju je nosila, također je bila tipična za razdoblje pedesetih. Već na prvoj probi je bila zadovoljna i rekla da se odjeća dobro u njoj te smo je zadovoljstvom završili. Cijeli moj tim je radio na haljini. Nikad nisam imao jednostavniju, zahvalniju i pozitivniju mladenku. Nikakvu scenu od nje nisam doživio kao što recimo neke nepoznate cure znaju napraviti. Hana je zaista jedna od najboljih osoba koju sam upoznao u životu. Ona je kao anđeo', iskren je Jurica koji je osim Hane odjenuo i njezinu kumu Domenicu Žuvelu.

'Komentara ima raznih, sad svi govore što misle o haljini. Mnogi misle da su sad 'in' dekoltirani modeli, šljokice, visoki prorezi, ali ne znači da takvo što svi trebaju odjenuti. Čovjek treba gledati kroz prizmu osobe za koju radi. Za Hanu smo napravili i haljinu u koju se kasnije presvukla. Rječ je o našem prepoznatljivom modelu, haljini koja ima traku i zlatni gumb, nešto što je specifično i što se može vidjeti u dosta mojih kolekcija', rekao nam je dizajner.