nevjerojatna energija

Sve je ostavila bez riječi: Đurđa Tedeschi pokazala kako sjajno pleše argentinski tango, a trener je ne može nahvaliti

18.08.2021 u 18:24

Bionic
Reading

Đurđi Tedeschi mnogi se dive zbog nevjerojatnog stila, a umirovljena sutkinja, koju nazivaju domaćom modnom ikonom, oduševljava kako sjajnim stajlinzima tako i nevjerojatnom životnom energijom. Ovoga puta Đurđa Tedeschi pokazala je kako pleše argentinski tango i sve ostavila bez riječi

Gdje god se pojavila, Đurđa Tedeschi privuče pažnju stilom odijevanja, a u posljednje dvije godine to je najčešće na dubrovačkom Stradunu. No, ovoga puta, premda odjevena u upečatljivu, pomalo avangardnu crnu haljinu i visoke potpetice, Đurđa Tedeschi pažnju nije privukla stajlingom već plesom. Naime, Đurđa sedam mjeseci pohađa satove plesa u dubrovačkoj plesnoj udruzi 'Tango Libertas', a kroz to vrijeme postala je plava plesačica argentinskog tanga.

Nekadašnja sutkinja i majka poduzetnika Emila Tedeschija, 77-godišnja Đurđa vrlo je aktivna. Tako je godinama vježbala pilates i jogu, a svakodnevno pješači desetak kilometara. Kako piše stylezagreb.com satove plesa počela je pohađati na nagovor prijateljice iz Dubrovnika.

Naime, Đurđa Tedeschi vrijeme najčešće na relaciji Zagreb-Dubrovnik, a ljetni dani u pravilu su uvijek rezervirani za uživanje u gradu podno Srđa gdje obitelj Tedeschi posjeduje luksuznu vilu za čije je uređenje bio zadužen Saša Šekoranja.

Ana i Slavica Josipović, novinarke portala stylezagreb.com ovoga ljeta posjetila su Đurđu u njezinom dubrovačkom domu, a ona im je, između ostalog, demonstrirala svoje plesno znanje te oduševila argentinskim tangom nakon samo sedam mjeseci treniranja. Premda na pragu osamdesete, Đurđa trenira argentinski tango 6 do 7 sati dnevno, a satove pohađa u plesnoj udruzi 'Tango Libertas' koju vodi Miloš Krivokapić koji je glavni trener, piše stylezagreb.com.

  • +5
Đurđa Tedeschi Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

Otkako je počela plesati tango, Đurđa je svoj dom otvorila za plesne večeri tanga na kojima vrijedi posebno pravilo. Naime, žene ne mogu plesati u trenirci već odjevene u haljine i dotjerane. Đurđi se divi i njezin trener, Miloš Krivokapić. 'Đurđa je fenomen. Pazite, u ovim godinama, sve ovo izvodi nakon samo sedam mjeseci vježbanja. To nije uobičajen napredak. I ne samo to. Od početka je nabila sate, ona uspije plesati osam sati, a da se na njoj uopće ne primijeti da je umorna. Drugi, da tako kažem 'normalni' ljudi, izdrže uglavnom tri i nakon toga padnu. Đurđa ne, ona kao neka leptirica', otkrio je Miloš.