NJEZINO SRETNO MJESTO

Suprug Tine Turner kupio je kuću u Švicarskoj dvije godine uoči njezine smrti

25.05.2023 u 14:10

Bionic
Reading

Kraljica rock’n’rolla koju su klasici soula, svjetska glazbena superzvijezda zbog veze s njemačkim glazbenim direktorom Erwinom Bachom doselila se 1995. u Švicarsku, gdje je naučila njemački jezik što je bio uvjet za dobivanje švicarskog državljanstva

Jedna od najvećih pjevačica rocka i najkarizmatičnijih izvođača živjela je na prostranom imanju na jezeru Zürich sa svojim suprugom i bivšim direktorom diskografske kuće EMI, Erwinom Bachom, 16 godina mlađim od nje.

U njoj je prije nego ju je njezin suprug kupio, kao podstanar stanovala više od dva desetljeća stanovala. Par, koji se vjenčao u srpnju 2013., objavio je u siječnju 2022. da je izdvojio 76 milijuna dolara za prostrano imanje. Tada je Bach rekao lokalnim novinama Handelszeitung da su on i slavna pjevačica odlučili kupiti više nekretnina u Švicarskoj. 'Mi se osjećamo vrlo ugodno u Švicarskoj,' rekao je Bach, koji je podrijetlom iz Njemačke.

Impresivno imanje proteže se na više od pet hektara zemlje s vlastitim ribnjakom, potokom, bazenom i 'pristaništem' za čamce. Osim toga, posjeduje još jedno imanje u Küsnachtu, gdje je pjevačica preminula u srijedu.

Tina (pravog imena Anna Mae Bullock) je 2013. postala je švicarska državljanka, odrekavši se putovnice Sjedinjenih Američkih Država (za državljanstvo je trebala položiti test iz švicarske povijesti i naprednog znanja njemačkog jezika). 'Vrlo sam sretna u Švicarskoj, tu se osjećam kao kod kuće. Ne mogu zamisliti bolje mjesto gdje bih živjela', rekla je za list Blick.

Istaknula je kako najviše cijeni to što joj Švicarska jamči poštovanje privatnosti. Pjevačica se, naime, povukla iz javnog života poslije turneje 2008./2009. Godinama su živjeli između Njemačke, Velike Britanije, Francuske i Sjedinjenih Država, sve dok se 1995. nisu definitivno preselili u Švicarsku kada je njezin dugogodišnji životni partner dobio posao u tamošnjoj diskografskoj industriji. Inače, otkako se povukla sa scene vrtlarenje joj je - uz meditaciju - bilo omiljeni hobi.

  • +20
Tina Turner Izvor: Profimedia / Autor: Buena Vista Pictures/courtesy E / Everett / Profimedia