LETIZIA I SOFIA

Što se krije iza osmijeha dviju kraljica: Predstava za javnost ili su snaha i svekrva napokon zakopale ratne sjekire?

09.08.2022 u 21:03

Bionic
Reading

Odavno je poznato da je odnos između supruge i majke španjolskog kralja Felipea VI. itekako narušen, kao i da snaha i svekrva ne gaje dobar odnos. No, čini se kako su, barem zbog javnosti, odlučile pokazati da je sve u redu

Članovi španjolske kraljevske obitelji trenutno odmaraju na svojoj omiljenoj ljetnoj lokaciji u Palmi, na otoku Mallorca, a kraljici Letiziji i njezinim kćerima, princezi Leonor i infanti Sofiji, pridružila se i njezina svekrva, odnosno baka djevojčica, bivša kraljica Sofia.

Četiri dame snimljene su u večernjoj šetnji, tijekom koje su uživale u večeri, a potom su posjetile i tržnicu Paseo de Sagrera, a ono što je mnogima zapelo za oko, osim činjenice da su sve bile odjevene u kombinacije s potpisom Zare, odnos je snahe i svekrve.

Naime, tijekom šetnje 83-godišnja bivša kraljica Sofia primila je ispod ruke svoju 49-godišnju snahu, a kada su ih fotografi snimili, čak su se i nasmijale.

I možda to ne bi bilo ništa čudno, da nije odavno poznato da svekrva i snaha imaju narušen odnos, kao i da isti itekako narušava idilu kraljevske obitelji. A sve je eskaliralo još 2014. godine kada je kralj Juan Carlos I, suprug kraljice Sofije, abdicirao u korist svog sina, kralja Felipea VI, koji se od tog dana na sve načine trudio vratiti ugled kraljevskoj obitelji, nakon skandala u koje su bili upetljani godinama.

  • +4
Kraljica Letizia i kraljica Sofia Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Nakon njegovog dolaska na tron, kralj Felipe počinio je najgoru moguću stvar - pokušao je 'ubiti' svog oca. Želio je ukloniti sve što bi podsjećalo na njegovu vladavinu. Iako možda toga nije bio svjestan, no tim činom je zapravo krenuo brisati 30 godina povijesti, koje su za mnoge Španjolce bile jedne od najboljih godina postojanja', otkrio je svojedobno izvor blizak kraljevskoj obitelji, a u čemu su se mogli vidjeti začeci narušavanja obiteljskih odnosa.

A onda se sve zakompliciralo kada je Felipe svog oca maknuo s funkcije predsjednika fondacije Cotec za inovacije, a potom i majku, kraljicu Sofiju, iz fondacije za potporu ovisnicima o drogi. Vrhunac svega dogodio se kada Juan Carlos nije bio pozvan na događaj u čast 40. godišnjice prvih demokratskih izbora u Španjolskoj.

Sve od tada, njih dvije nikako ne funkcioniraju zajedno, a jedan od javnih okršaja, u kojem je Letizia doslovce fizički blokirala fotografe kako ne bi snimili bivšu kraljicu s unukama, Letizijinim kćerima. Je li se nakon svega njihov odnos popravio ili je sve to samo predstava za javnost, znaju samo njih dvije.