sportski velikan

Što danas radi legendarni Pete Sampras? Umirovljeni teniski as uživa u životu s obitelji na Beverly Hillsu

12.01.2022 u 14:06

Bionic
Reading

Nekad je dominirao sportskim terenima i upisao se u povijest tenisa. Danas 50-godišnji Pete Sampras vodi miran život, kao obiteljski čovjek uživajući u plodovima bogatstva koje je stekao kao jedan od najboljih igrača 'kraljevskog' sporta

Pete Sampras bivši je profesionalni američki tenisač grčkog podrijetla i dugogodišnji svjetski broj jedan. Rođen je u Potomacu, Maryland, kao treće dijete Sammyja i Georgie Sampras. Već s tri godine pokazivao je interes za sport. Njegova ljubav prema tenisu uslijedila je nakon što je u podrumu svog doma otkrio reket za tenis, zbog čega je znao satima udarati loptu o zid.

Godine 1978. obitelj se preselila u Palos Verdes u Kaliforniji. Teniski entuzijast Peter Fischer bio je njegov prvi trener i najzaslužniji za to da postane jedan od najboljih igrača svog vremena.

Prvi okus uspjeha doživio je 1990. godine osvajanjem US Opena. Kao 19-godišnjak postao je najmlađi prvak turnira jer je na putu do finala pobijedio legendarne igrače poput Ivana Lendla i Johna McEnroea. Sampras je nastavio dominirati u tenisu tijekom 90-ih.

  • +3
Pete Sampras Izvor: EPA / Autor: DIEGO AZUBEL

Povukao se iz profesionalnog tenisa 2002., nakon osvajanja US Opena, pobijedivši najvećeg rivala Andrea Agassija. Volio je tenis i svoje trijumfe, ali je mrzio publicitet koji je to neminovno pratio.

Kad je riječ o njegovom privatnom životu, 2000. vjenčao se s američkom glumicom i bivšom Miss Teen SAD-a Bridgette Wilson (na svadbenoj ceremoniji Elton John im se pojavio kao glazbeni gost iznenađenja). Godine 2002. rodio im se sin Christian Charles. U srpnju 2005. obitelj se proširila za još jedno dijete, sina Ryana Nikolasa, koji je krenuo očevim teniskim stopama.

Danas uživa u ulozi obiteljskog čovjeka na Beverly Hillsu s kolekcijom automobila Porshe i ljetnikovcem u okrugu Ventura u Kaliforniji. Bavi se dobrotvornim radom, među ostalim je član američkog Društva za svijest o raku, Aces for Charity te pomaže fondacijama Vitas Gerulaitis i Kids Stuff Foundation. Igra golf u Bel-Air Country Clubu i tenis u svom dvorištu.

Izvor: Društvene mreže