'MINAMATA'

Šokantna preobrazba: Slavni glumac potpuno se transformirao zbog nove uloge

14.10.2020 u 23:23

Bionic
Reading

Glumac Johnny Depp, nekadašnji holivudski zavodnik, u novom filmu 'Minamata' gotovo je neprepoznatljiv

U tom filmu Depp glumi nagrađivanog fotoreportera W. Eugenea Smitha (1918 – 1978), a za tu se ulogu glumac potpuno transformirao.

Sa sijedom kosom i bradom, vidno starijeg te bi ga doista tek rijetki prepoznali.

Film o katastrofi u Japanu je ranije ove godine prikazan na berlinskom filmskom festivalu, a filmski kritičari pohvalili su Deppovu interpretaciju hrabrog fotoreportera.

Johnny Depp u filmu 'Minamata' Izvor: Profimedia / Autor: Metalwork Pictures / Ferrari / Profimedia

Film je snimljen prema istinitom događaju o tragediji stanovnika malog japanskog sela Minamata. Taj slučaj zaintrigira Smitha koji odmah posumnja na masovno trovanje živom što država i korumpirani službenici žele zataškati.

Smith koji se proslavio sjajnim fotografijama iz Drugog svjetskog rata, započinje osobnu istragu te nailazi na brojne prepreke.

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Priča koja je inspirirala tvorce filma dogodila se u Japanu sedamdesetih godina prošlog stoljeća i to u zaljevu Minamata gdje je bila koncentrirana industrija.

Sve je uzrokovalo ispuštanje žive iz tamošnje industrije proizvodnje plastičnih masa. Ispostavilo se da morski organizmi elementarnu živu prerađuju u metilživu, a ona je izrazito opasna. Ribe, mekušci i školjke postupno su akumulirali metilživu u svoje organizme, a ljudi su te morske plodove jeli i trovali se. Stanovnike uznemiri pojava nove bolesti koja je kasnije dobila naziv Minamata.

Osim Deppa (57), u ostalim su ulogama poznati britanski glumac Bill Nighy kao urednik magazina Life Robert Hayes, Hiroyuki Sanada, Minami Hinase i dr.

Redatelj je Andrew Levitas, a film bi, kako je objavljeno ovih dana, trebao stići u kina Velike Britanije i ostatka svijeta iduće godine.