MIRJANA LUČIĆ-BARONI

Sjećate li se naše proslavljene tenisačice? Život joj je obilježila velika obiteljska drama, no danas proživljava najsretnije trenutke

09.03.2021 u 16:35

Bionic
Reading

Mirjana Lučić-Baroni, naša hvaljena tenisačica rođena u Dortmundu, krajem 90-ih je s majkom Anđelkom, braćom i sestrama pobjegla od nasilnog oca u SAD, gdje je nastavila karijeru i upoznala današnjeg supruga Danielea Baronija s kojim je nedavno doživjela veliku sreću: prije nekoliko tjedana postali su po prvi puta roditelji malene djevojčice

Mirjana Lučić-Baroni i njezin dugogodišnji suprug Daniele imaju razloga za slavlje ovih dana budući da je u njihovu obitelj došla beba.

Naša hvaljena tenisačica koja je još kao tinejdžerica nizala uspjehe u 90-ima, postala je majka po prvi puta.

Mirjana Lučić, odnosno Mikica kako joj je nadimak, rođena je 9. ožujka 1982. u Dortmundu, a s obitelji se kasnije preselila u Makarsku. Za njezinu karijeru bio je zadužen otac Marinko, a sa samo 15 godina osvojila je odmah WTA u Bolu (1997.) i igrala finale u Strasbourgu i to sa Steffi Graff.

Kako se Mikica probijala u tenisu tako su u javnost sve više stizale glasine o nasilnom ocu koji je terorizirao cijelu obitelj. Nažalost, one su se pokazale istinitima, a sve je izašlo na vidjelo nakon bijega od oca u SAD.

  • +5
Mirjana Lučić-Baroni Izvor: Profimedia / Autor: NICK LAHAM / Getty images / Profimedia

Mirjana Lučić o nasilnoj naravi oca, batinama koje je dobivala te prijetnjama njezinoj majci smrću progovorila Goranu Ivaniševiću, a on joj je odlučio pomoći. Mirjana, njezina majka, dvije sestre i dva brata, uz Goranovu pomoć sakrili su se u okolici Zagreba i čekali da im se odobri politički azil. Kada se to realiziralo uslijedio je odlazak na aerodrom Pleso u pratnji naoružanih čuvara te let prema New Yorku.

Congratulations on the birth of your daughter, Mirjana! 🥳

Objavljuje Mirjana Lucic BaroniUtorak, 2. ožujka 2021.

'Goran mi je spasio život. Nikada mu to neću zaboraviti', rekla je jednom prigodom Mirjana koja je upravo danas proslavila svoj 39. rođendan.

Ipak, život u obećanoj zemlji nije tekao glatko. Obitelj je ostala bez novca, otac je uzeo gotovo sve, a zbog spora s menadžerskom agencijom hrvatska tenisačica upala je u začarani krug iz kojeg se nije nazirao izlaz. Bez novca nije bilo trenera ni odlazaka na turnire. U jednom razdoblju radila je kao blagajnica na Floridi kako bi prehranila obitelj, tenis je postao sporedna stvar. Pronašla je ljubav svojeg života u talijanskom poduzetniku Danieleu Baroniju (2007.), a sretnu vezu okrunili su brakom četiri godine kasnije.

Mirjana se u jednom trenutku odlučila na povratak tenisu. No morala je krenuti ispočetka. Uslijedile su godine uspona, a zatim je 2014. došla do osmine finala na US Openu, a zatim je došao trijumf u Quebec Cityju (u finalu dobila Venus Williams). Tad je postavila novi rekord u najdužoj stanci između dvije titule u WTA povijesti (1998-2014.).

'Kad sam ja počinjala igrati, činilo se da si s 27 godina stara u teniskim vodama, praktički su te smatrali bakom. Sportaši su toliko različiti nego prije 20 godina, karijera im se čudesno produžava. Ja? Sigurno nemam još pet godina karijere, ali kad vidim ove mame na Touru sigurno sam zaintrigirala i razmišljam o tome, 'Da vidimo što mogu učiniti'', otkrila je u jednom ranijem intervjuu Mirjana.

2017. postala je prava senzacija kad je dogurala do polufinala Australian Opena gdje ju je zaustavila Serena Williams.