vječna pozitiva

'Ulov' s dna ladice: Branko Đurić Đuro oduševio fotografijom iz nekih davnih vremena

09.03.2021 u 14:53

Bionic
Reading

Legendarni glumac, redatelj i glazbenik ponovo se prisjetio nekdašnjih vremena i mnoge iznenadio objavom starog dokumenta iz 1986. godine na Instagramu. Nije dugo trebalo čekati na reakcije, poznatih i nepoznatih sljedbenika

'Ono kad prekopavaš ladice. Čuvate li svoje stare dokumente?', pitao je svoje pratitelje Branko Đurić Đuro. Među prvima je reagirala Anica Dobra. 'Ti si jedini kome je fotka u osobnoj karti odlična', poručila mu je, a on joj je odgovorio da je to zato što je stara osobna.

Neki su komentirali kako i oni čuvaju stare dokumente, drugi mu rekli da se spremaju za njegovu čuvenu predstavu 'Đurologija', a najviše njih je komentiralo njegov nekadašnji izgled. Jedan od pratitelja je ustvrdio da ima frizuru kao pokojni pjevač Crvene jabuke, Dražen Ričl.

Upravo je s njim, koji mu je bio veliki prijatelj te s Neletom Karajlićem, Zenitom Đozićem, Elvisom J. Kurtovićem, Darkom Ostojićem i Borisom Šiberom žario i palio kultnom serijom 'Top lista nadrealista'.

'Top lista nadrealista' je predstavljala revoluciju u svijetu ovdašnje komedije, odnosno političke satire bivše države. Neposredno je potakla i pojavu glazbenog 'pokreta' u Sarajevu, koji je, u sličnom duhovitom maniru, nazvan 'new primitivs'. 'Proricali' su budućnost svojim neponovljivim skečevima, a stvarnost koja je uslijedila nakon što se emisija ugasila nije bila nimalo smiješna. Naime, većina skečeva koje je nenadmašna ekipa napravila doista su se ostvarili, kao, primjerice, skeč o šest jezika na području bivše Jugoslavije.

Izvor: Društvene mreže

'To je bila radijska emisija i onda su me zvali na televiziju. Vrlo brzo smo postali hit. Ja sam bio već prva godina Akademije kad smo počeli snimati i zahvalan sam što sam stekao iskustvo već tijekom Akademije kao mnogi glumci u deset godina karijere', ispričao je Đuro ranije za RTL.

  • +3
Branko Đurić Đuro Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov/PIXSELL