TEHNIČKA POGREŠKA

S HRT-a se ispričali jer su ministra Grlića Radmana potpisali kao Jamesa Bonda

04.01.2022 u 21:51

Bionic
Reading

Nakon što im potkrala pogreška, te su se užarile društvene mreže, s HRT-a su poslali ispriku zbog priloga u središnjem HTV-ovom Dnevniku

Nakon što se u HTV-ovom Dnevniku, u prilogu o posjetu ministra Gorana Grlića Radmana Bosni i Hercegovini, potkrala pogreška, oglasili su se i s javne televizije.

'Hrvatska radiotelevizija (HRT) se ispričava gledateljima zbog tehničke pogreške u večerašnjem prilogu u središnjem HTV-ovu Dnevniku2 pod izjavu ministra Gorana Grlića Radmana. Riječ je o tehničkoj pogrešci koja nije bila vidljiva u sustavu u kojem se pišu novinarski tekstovi. U tom sustavu bilo je napisano točno ime sugovornika - međutim, zbog tehničke pogreške došlo je do situacije zbog koje se ispričavamo javnosti', stoji u službenom priopćenju poslanom s HRT-a.

Podsjetimo, ministar je tijekom posjeta Bosni i Hercegovini davao izjavu, te je greškom potpisan kao James Bond utjelovljen u glumcu Danielu Craigu. Upravo ime najpoznatijeg svjetskog tajnog agenta, kao i glumca koji ga je posljednji utjelovio, stajalo je u potpisu gdje je trebalo stajati ime i prezime ministra Gorana Grlića Radmana.