ŽIVOTNI UDARCI

Prokletstvo hit serije 'Beverly Hills 90210': Nesreće, bolesti i smrt obilježile su živote glavnih glumaca

06.03.2019 u 06:30

Bionic
Reading

Iznenadna smrt Lukea Perryja, koji je utjelovio Dylana McKaya u jednoj od najpopularnijih televizijskih serija 90-ih, 'Beverly Hills 90210', iznenadila je sve. Ona je zapravo bila samo jedna u nizu negativnih stvari vezanih uz glavne likove popularne serije, koji su posljednjih godina samo dobivali najteže životne udarce

Uz tinejdžersku seriju 'Beverly Hills 90210' odrastale su generacije diljem svijeta, tinejdžerice su bile podijeljene u timove Dylan i Brandon, ovisno o ukusima, dok se muški obožavatelji nisu mogli odlučiti između Brende i Kelly. Koji god tim bili, znali ste jako dobro cijelu radnju i uvijek se nadali u pozitivan ishod svakog problema.

Druženja u Peach pitu, srednjoškolski problemi, a kasnije i studij, nešto je s čime su se mogli svi poistovjetiti, neovisno u kojem su se dijelu svijeta nalazili, a zaluđenosti nije nedostajalo ni u Hrvatskoj.

OMILJENA TV-SERIJA

Još ih pamtimo: Evo kako izgledaju i što danas rade zvijezde 'Beverly Hillsa'

Pogledaj galeriju

A iako su postigli neviđen uspjeh i slavu, nakon završetka snimanja nitko od osmero glavnih glumaca nije postigao neki pretjerano velik uspjeh i cijeli ih se život poistovjećuje upravo s ulogama koje su odigrali u mladosti.

Možda najpoznatiji bio je upravo Luke Perry, koji je utjelovio Dylana McKaya te imao brojne televizijske i filmske uloge. Ipak, u privatnom životu nije baš nizao uspjehe. Iza sebe je imao propali brak s Rachel Sharp, s kojom je imao i dvoje djece, da bi mu prije četiri godine bio dijagnosticiran rak debelog crijeva.

Baš kada je sve doveo u red - prehranom stavio pod nadzor zdravlje, zaručio se s Wendy Madison Bauer i dobio ulogu u najnovijem filmu Quentina Tarantina, rame uz rame s Leonardom DiCaprijem i Bradom Pittom - Luke Perry doživio je težak moždani udar i više se nije probudio.

  • +18
Luke Perry Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ništa pretjerano bolje sreće, kada je riječ o zdravlju, nije imala ni njegova 'srednjoškolska ljubav' Brenda Walsh, odnosno Shannen Doherty. Njoj je, negdje u isto vrijeme kada i Lukeu Perryju, dijagnosticiran rak dojke. Svoju bitku s karcinomom dijelila je s obožavateljima putem društvenih mreža, a nedavno se pohvalila da je u remisiji.

Osim toga, imala je nadimak 'zločeste djevojke devedesetih', skinula se za Playboy, javno svađala s bivšim zaručnikom Deanom Jayem Factorom, koji ju je čak optužio za fizičke obračune i psihičko maltretiranje, zbog čega je zatražio zabranu prilaska, propala su joj dva braka...

Osim Dylana, djevojke su bile zaluđene Brandonom Walshem, kojeg je glumio Jason Priestley. A iako se trudio, nakon 'Beverly Hillsa' njegova je karijera krenula samo nizbrdo. Paralelno s glumačkom karijerom angažirao se u automobilskim utrkama, a 2002. doživio je tešku nesreću zbog koje su mnogi mislili da neće izvući živu glavu.

Naime, pripremajući se za trku u Kentuckyju, Jason Priestley pri velikoj je brzini skrenuo s piste i zabio se u betonski zid. Automobil je bio potpuno uništen, a on teško povrijeđen pa je helikopterom prebačen u bolnicu gdje su se borili za njegov život. Nakon što se probudio iz kome liječnici su bili uvjereni kako će ostatak života provesti u kolicima, no to se, na sreću, nije dogodilo.

Kelly Taylor glumila je Jennie Garth, no nakon serije niti ona nije postigla neke neviđene uspjehe. Snimila je dosta televizijskih filmova, no s uspjehom 'Beverly Hillsa' ništa se nije moglo mjeriti. Sudjelovala je i u 'Plesu sa zvijezdama', a imala je i reality show 'The Jennie Garth Project', u kojem je renovirala vlastiti dom. Udavala se čak tri puta.

Nakon završetka snimanja serije pao je interes i za Iana Zieringa, koji je glumio Stevea Sandersa. Umjesto vodećih filmskih uloga dobivao je nezapažene angažmane ili je posuđivao glasove.

S druge strane, Brian Augustin Green nakon uloge Davida Silvera imao je zanimljivije angažmane. Glumio je u projektima 'Terminator: The Sarah Connor Chronicles', 'Freddie', 'Smallville' i 'Kućanice'. Ipak, javnosti je uvijek bio zanimljiviji njegov privatni život jer je u braku s atraktivnom Megan Fox, s kojom ima trojicu sinova, a iako su se nekoliko puta rastajali, to se na kraju nije dogodilo.

  • +24
Megan Fox i Brian Austin Green Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Da su joj slava i bogatstvo, zahvaljujući carstvu oca Aarona Spellinga, producenta i redatelja, autora popularne serije, samo na kraju naštetili, dokazalo se i u slučaju Tori Spelling, koja je u seriji utjelovila Donnu Martin. Nakon što joj je otac umro sve je krenulo nizbrdo. Prvo joj je on oporučno ostavio tek 800 tisuća dolara, od zarađenih 600 milijuna dolara, a potom su na vidjelo isplivali i osobni problemi. U braku je s Deanom McDermottom, imaju petero djece, a svako toliko doživi i psihički slom zbog kojeg završi u bolnici.

  • +7
Tori Spelling Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia