NIJE DUGO RAZMIŠLJAO

Princ William osobno je pomogao u spašavanju jedne osobe iz Afganistana

03.09.2021 u 14:22

Bionic
Reading

Afganistanskog vojnika, kojeg je upoznao u vojnoj školi Sandhurst, vojvoda od Cambridgea spasio je od ostanka u Afganistanu i talibana koji su zauzeli zemlju, i to nakon što je čuo da je on s obitelji ostao zarobljen u Kabulu, s nemogućnošću napuštanja zemlje

Princ William odlučio je iskoristiti svoju poziciju i moć a sve kako bi spasio afganistanskog vojnika koji je sa svojom obitelji ostao zarobljen u Kabulu, nakon što su talibani zauzeli i taj grad, a sve ostale zemlje iz Afganistana povukle svoje ljude. No, nije riječ o bilo kojem vojniku, već o muškarcu kojeg je 39-godišnji vojvoda od Cambridgea upoznao na vojnoj akademiji u Berkshireu.

Poziv spasa u Williamovo je ime uputio kraljevski mornarički časnik Rob Dixon, koji je uspio kontaktirati osoblje u regiji i tog bivšeg kadeta, za kojeg se smatra da je služio u afganistanskoj nacionalnoj vojsci, kao i njegovoj najbližoj obitelji, omogućio ukrcavanje na let iz Kabula za Veliku Britaniju.

  • +2
Princ William i Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: i-Images / Eyevine / Profimedia

Taj čin ne treba čuditi, budući da je Afganistan usko surađivao s britanskim trupama, zbog čega je život njega i njegove obitelji u vlastitoj zemlji bio ugrožen.