KRALJEVSKA OBITELJ

Princ William i Kate Middleton ozbiljno razmišljaju o selidbi; evo koja je lokacija u igri

29.08.2021 u 11:01

Bionic
Reading

Princ William i Kate Middleton navodno planiraju preseljenje sa svojom djecom kako bi bili što bliže kraljici Elizabeti II budući da preuzimaju još veću odgovornost u kraljevskoj obitelji

Princ William i vojvotkinja Catherine, piše Daily Mail, ozbiljno razmišljaju o velikom koraku za njihovu peteročlanu obitelj koju čine i prinčevi George i Louis te princeza Charlotte.

Obitelj naime trenutno živi između Kensingtonske palače u Londonu i Anmer Halla u Norfolku, ali navodno su razgledavali nekretnine uključujući Fort Belvedere, koja se nalazi prema južnom kraju Velikog parka Windsor.

'Anmer Hall je imao smisla dok je William bio pilot helikoptera i to je bilo korisno za Božić u Sandringhamu, ali zapravo on to više ne radi. Lokacija je predaleka za vikende pa bi Windsor je savršen kompromis. Oni sad traže mogućnosti na tom području', rekao je jedan dobro upućeni izvor.

  • +2
Princ William i Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: i-Images / Eyevine / Profimedia

Također, nedavno se pisalo da se kraljica Elizabeta II (95) planira trajno smjestiti u Windsor nakon što se vrati s godišnjeg odmora u Balmoralu. Kraljica i njezin pokojni suprug princ Philip, koji je preminuo u travnju, proveli su veći dio lockdowna zbog globalne pandemije u dvorcu Windsor, u blizini princa Edwarda i njegove supruge Sophie i princa Andrewa, te njegove bivše supruge, Sarah Ferguson.

Williamov brat princ Harry i njegova supruga, vojvotkinja Meghan obnovili su Frogmore Cottage na imanju Windsor, ali imanje sada koriste princeza Eugenie i njezina obitelj, nakon što su se Harry i Meghan prošle godine preselili u Kaliforniju.

Inače, prema nekim spekulacijama, princ Charles planira kad jednog dana dođe na prisjetolje, smanjiti broj članova monarhije pa tako djeci princa Harryja i Meghan Markle, Archie i Lilibet, nikada neće biti dodijeljene titule. Kako se navodi, princ od Walesa Sussexima jasno je dao znanja da njihova djeca neće dobiti titule jednog dana kada on preuzme prijestolje, iako prema dosadašnjem ustaljenom pravilu 'unuk vladara ima pravo biti princ'.

To objašnjava zašto Archie i Lilibet trenutno ne posjeduju titule, no očekivalo se kako će im kasnije u budućnosti biti dodijeljene. Naime, u trenutku kada njihov djed, princ Charles zasjedne na kraljevsko mjesto koje sada trenutno pripada kraljici Elizabeti, njegovim unucima titule bi trebale biti automatski dodijeljene, no on očito planira službeno promijeniti to pravilo.