HARRY OSTVARIO MAJČINU ŽELJU?

Na godišnjicu smrti princeze Diane njezin glasovni trener otkriva: 'Planirala je preseljenje sa sinovima u Malibu i nadala se uspjehu u Hollywoodu'

31.08.2021 u 22:52

Bionic
Reading

Kako je cvjetala njezina romansa s Dodijem Faydom, princeza Diana planirala se s Williamom i Harryjem preseliti u SAD-e i nastaniti u Kaliforniji kako bi se posvetila snimanju filmova. Otkrio je to na 24. godišnjicu Dianine smrti ekskluizivno za Daily Mail princezin prijatelj i glasovni trener Stewart Pearce

Glasovni trener koji se s princezom sprijateljio nekoliko godina prije njene smrti tvrdi da je Diana razvijala holivudsku karijeru, ali nije bila zainteresirana za to da postane glumica.

Preseljenje u Malibu, kaže Pearce, vidjela je kao ključ razvoja svoje filmske karijere.

Za Dianine planove 68-godišnji privatni trener za glas i prisutnost saznao je trenirajući je od 1995. godine, a bio je s njom i samo nekoliko dana prije tragične smrti 31. kolovoza 1997. u Parizu.

'U svojoj je svijesti spremala niz velikih projekata kroz ponude koje su joj pristigle. No, jedna od glavnih prilika koje je htjela iskoristiti bila je započeti razvoj dokumentarnih filmova o tri svoja interesa u dobrotvornom radu, koji bi se potom asimilirali u velike filmove', rekao je Pearce i dodao kako je Diana planrala puno vremena provoditi u Hollywoodu.

'Poanta je u tome da je doista počela istraživati svoju kreativnu snagu', kaže Pearce i otkriva da se već savjetovala s vrhunskim holivudskim rukovoditeljima i agentima o svojim ambicijama za stvaranje filmova.

'Sve što je učinila potpisano je autogramom izvrsnosti, što znači da se konzultirala s pravim ljudima. Znam da bi koga god da je angažirala ili s njim surađivala bio izvrstan standard koji bi se kretao u smjeru mogućnosti dobivanja nagrade', kaže Pearce i dodaje kako je Diana bila ispunjena akcijom sukreativnosti.

Za uklapanje u svijet holivudske umjetnosti Diani ne bi pripomogla samo kraljevska slava pa Pearce Dianu opisuje kao asa komunikativnosti, uz napomennu da se krativne industrije temelje na otvorenoj komunikaciji.

  • +30
Princeza Diana Izvor: Profimedia / Autor: JUSTIN SUTCLIFFE / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Njena je komunikacija uvijek bila potpuno otvorena i bilo joj je vrlo lako uspostaviti kontakt s velikim umjetnicima', kaže Pearce i otkriva da je princeza Diana sklopila blisko prijateljstvo s uglednim, Oscarom nagrađenim filmskim producentom Davidom Puttnamom, među čijim se filmovima nalaze 'Polja smrti', 'Ponoćni ekspres' ili 'Memphis Belle'.

Puttnam joj je pomogao uspostaviti vrhunske kontakte u Hollywoodu, no Pearce kaže kako je princezin život tragično prekinut prije nego što ih je uspjela upoznati.

'David ju je uputio na brojne ljude s kojima je trebala kontktirati u jesen 1997. godine, ali te sastanke nažalost nije održala', rekao je za Daily Mail Pearce.

Sredinom 90-ih preko njene šogorice Sarah Ferguson i Oskarovac Kevin Costner pokušao je pridobiti Dianu za nastavak filma 'Tjelohranitelj'.

Sam Costner je otkrio da se u vezi projekta telefonski čuo s Dianom, koja ga je tijekom razgovora pitala hoće li biti 'scena ljubljenja'.

Međutim, Pearce inzistira da Diani nije bilo na pameti postati glavnom glumicom.

'Ne, to je nešto što Dianu nije nimalo zanimalo. Iako je bila zaljubljenik u izvedbene umjetnosti, osobito u ples, glumu nije smatrala svojom novom kreativnom putanjom', reako je Pearce.

Pearceova tvrdnja da je Diana planirala sa sobom u SAD povesti i djecu baca novo svjetlo na preseljenje princa Harryja u južnu Kaliforniju sa suprugom, bivšom glumicom Meghan Markle, i sugerira da su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa možda krenuti njezinim stopama.