neočekivan potez

Princ Harry i Meghan Markle degradirani i gurnuti na dno, sad su u društvu osramoćenog princa Andrewa

28.09.2022 u 11:43

Bionic
Reading

Njihova imena i fotografije donedavno su stajali odmah ispod princa Williama i princeze od Walesa, no proteklog vikenda njihove fotografije na službenim stranicama britanske kraljevske obitelji potpuno su pale na dno. Stavljeni su uz princa Andrewa i druge članove kraljevske obitelji

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa prethodno su postavljeni otprilike na pola stranice, ali ona je ažurirana nakon smrti kraljice ranije ovog mjeseca, i sada su pomaknuti ispod princeze Alexandre te vojvode i vojvotkinje od Gloucestera. Princ Michael od Kenta i njegova supruga Marie-Christine u potpunosti su uklonjeni sa stranice.

Princ Harry i Meghan Markle rijetko su dolazili u Ujedinjeno Kraljevstvo iz svog novog doma u Kaliforniji, ali to se naravno promijenilo smrću kraljice Elizabete II. Njihovo degradiranje samo je posljednja smutnja s kojom se par suočio u proteklih nekoliko tjedana. Nakon bakine smrti vojvodi od Sussexa zabranjeno je nositi vojnu uniformu na ceremonijama, no uoči kraljičinog sprovoda dobio je posebno dopuštenje za nošenje vojnih uniformi. U njoj se pojavio na bdijenju u londonskom Westminster Hallu, u kojem se do sprovoda nalazio lijes kraljice Elizabete II.

Princ Harry i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Imageplotter/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Osim toga, Markle i Harry bili su omalovaženi na sprovodu te su morali sjediti u drugom redu, umjesto u prvom, s ostatkom britanske kraljevske obitelji. Pretpostavlja da su se Harry i Meghan vratili u Kaliforniju dan nakon kraljičinog sprovoda, a da nisu riješili svoje nesuglasice s kraljem Charlesom i princem Williamom.

Iako je Harryjevo pomirenje s obitelji bila jedna od navodno 'najdražih želja' pokojne kraljice, čini se da još uvijek postoji neprijateljstvo u zraku. Ostaje vidjeti hoće li se ovo primirje održati, posebice zbog njegovih memoara koji bi trebali izaći kasnije ove godine.

TIJEKOM PROCESIJE

[FOTO] I ona je zaplakala: Dok je gledala kako iznose kraljičin lijes, Meghan Markle nije mogla zadržati suze

Pogledaj galeriju