procurili nepoznati detalji

Kralj Charles je zahtjevan šef, a bivši zaposlenici ističu da novi kralj ima naglu narav i okrutnu radnu etiku

26.09.2022 u 18:09

Bionic
Reading

Novi britanski monarh opisan je kao vrlo izdržljiva osoba uporne naravi. Nova knjiga koja daje uvid u detalje svakodnevnog života i rada na britanskom dvoru također navodi da je kralj, Charles 'vrlo zahtjevan prema sebi', a slično očekuje i od osoblja - pozivi od njega dolaze doslovce u bilo koje vrijeme. Naime, kako je navedeno kralj Charles uvijek radi, i to bez predaha, sedam dana u tjednu

Kralj Charles zahtjevan je šef, nagle naravi i žestoke radne etike koji ponekad 'padne pod čari' vanjskih savjetnika, navodi se u novoj knjizi koja citira bivše zaposlenike koji su blisko surađivali s novim britanskim kraljem. Jedan od bivših zaposlenika u kraljevskom kućanstvu rekao je kako je Charles vrlo temperamentan, vrlo brzo iz smirenog stanja prelazi u ljutnju, iako svoj bijes vrlo rijetko usmjerava na zaposlenike.

'Razne stvari bi ga znale frustrirati, posebno mediji,' navodi Valentine Low u svojoj novoj knjizi ‘Courtiers: The Hidden Power Behind the Crown' čiji su dijelovi objavljeni u The Timesu.

Bivši članovi Charlesovog osoblja opisali su ga kao nekoga 'ogromne izdržljivosti' i puno ideja te osovu koja 'uvijek radi... sedam dana u tjednu'. I dok je kralj 'vrlo zahtjevan prema sebi', slično očekuje i od svog osoblja, a kako je navedeno u knjizi ni telefonski pozivi u doslovce bilo koje vrijeme, u 23 sata ili čak na Božić nisu rijetkost.

  • +12
Kralj Charles III. i kraljica supruga Camilla Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Svakog trenutka vas može htjeti nazvati zbog nečega. Tempo je prilično intenzivan', rekao je jedan bivši dvorjanin.

U knjizi je Charles predstavljen kao 'čovjek na misiji' s velikim rasponom interesa. Kao rezultat toga, kako navodi knjiga, Charles je prikupio mnoštvo vanjskih savjetnika koji dijele svoja razmišljanja o 'arhitekturi, alternativnoj medicini, poslovanju, organskoj poljoprivredi, stanovanju, jungovskoj psihoanalizi, islamskoj umjetnosti, prašumama, krugovima u žitu i medijima'. No, upravo je suočavanje s tim brojnom 'korisnim prijedlozima' tih savjetnika predstavljao jedan od izazova rada za Charlesa, tvrdi Low. Kako navodi autor knjige, kralj nije oduvijek bio dobar u odlučivanju koga treba slušati.

'Jimmy Savile, radio komentator i dobrotvorni prikupljač sredstava za kojeg se, nakon njegove smrti otkrilo da je bio serijski seksualni zlostavljač, napisao je za Charlesa priručnik o tome kako bi se kraljevska obitelj trebala nositi s medijima nakon velikih katastrofa. Charles je svoje savjete proslijedio vojvodi od Edinburgha, koji ih je pokazao kraljici,' navodi se u knjizi.

POČETAK NOVE ERE

[FOTO] Povijesni prizor: Kralj Charles III. i kraljica Camilla prvi put na tronu, a evo u čemu se razlikuju njihova prijestolja

Pogledaj galeriju

Kako navodi jedan bivši član osoblja, upravo su ti vanjski savjetnici ponekad potkopavali moral Charlesovog tima sugerirajući im da nisu uspjeli. Naime, kako otkriva knjiga, Charles obožava kada netko kaže: 'Oh, pogriješili su, gospodine, slušajte me. Ja to bolje vidim i vidim.' Naime, kralj Charles poprilično lako pada pod tuđe utjecaje što može dovesti do stvarnih problema za pojedince.'

Knjiga se također dotakla odnosa prema poslu sina kralja Charlesa, princa Williama, opisujući kako je rekao osoblju da odbace odijela dok rade za njegovu obitelj u Kensingtonskoj palači. No, tu je još jedan zanimljiv odlomak još u kojem se tvrdi da vojvotkinja od Sussexa vjerovala da će brak s princem Harryjem učiniti da postane 'Beyonce Ujedinjenog Kraljevstva'. Kako se navodi, bivša glumica je mislila da će joj život unutar kraljevske obitelji donijeti slavu i pohvale koje prate američki pjevačicu, ali nije cijenila pravila i odgovornost koja dolazi s njezinom novom ulogom.