još jedan udarac

Ništa od vojnih uniformi: Princ Harry i princ Andrew za sprovod kraljice ipak su odjenuli crna odijela

19.09.2022 u 12:28

Bionic
Reading

Iako su ovoga vikenda na bdijenju u londonskom Westminster Hallu osvanuli u vojnim uniformama s odličjima, princ Harry i princ Andrew za ispraćaj kraljice Elizabete II ipak su odjenuli crna odijela

Uoči sprovoda kraljice Elizabete II, Buckinghamska palača obznanila je da će samo zaposlenim članovima kraljevske obitelji biti dopušteno nositi vojnu uniformu tijekom razdoblja žalosti za kraljicom, no to se ipak nije dogodilo.

Princ Andrew i princ Harry, koji su ne tako davno odstupili s kraljevskih dužnosti, uoči sprovoda dobili su posebno dopuštenje za nošenje vojnih uniformi, u njima se pojavivši na bdijenju u londonskom Westminster Hallu gdje se do ceremonije sprovoda nalazio lijes kraljice Elizabete II.

  • +26
Princ George i princeza Charlotte Izvor: Profimedia / Autor: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Zahvaljujući navedenom brojni su vjerovali kako će princ Andrew i princ Harry ovoga ponedjeljka, na sprovod kraljice, ponovno odjenuti uniforme no to se ipak nije dogodilo.

  • +51
Pogreb kraljice Elizabete Izvor: Profimedia / Autor: HANNAH MCKAY / AFP / Profimedia

Uz ostale pripadnike kraljevske obitelji, princ Harry i Edward koračali su iza lijesa u crnim odijelima, no njihova brojna vojna odličja nisu izostala. Princ Harry i princ Andrew su jedini živi članovi uže obitelji kraljice Elizabete II koji su bili u aktivnoj vojnoj službi, (Harry u Afghanistanu, Andrew 1982. u sukobu na Falklandskom otočju).

  • +40
Poznati na sprovodu kraljicu Elizabete II. Izvor: Profimedia / Autor: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia