MICHAEL J. POLLARD

Preminula zvijezda filma 'Bonnie i Clyde' i 'Zvjezdanih staza'

23.11.2019 u 14:04

Bionic
Reading

Holivudska legenda Michael J. Pollard, koji je tijekom svoje bogate glumačke karijere igrao u više od 70 filmova, preminuo je prije tri dana u 80. godini, javljaju američki mediji

Pollard je umro prije tri dana od posljedica srčane bolesti, a od jutros se od njega opraštaju brojni kolege, prijatelji i obožavatelji.

Vijest o glumčevoj smrti objavio je putem Facebooka redatelj Rob Zombie. Pollard je glumio u njegovom kultnom hororu 'Ukleta kuća' iz 2003.

'Izgubili smo još jednog člana obitelji 'Uklete kuće'. Probudio sam i saznao vijest da nas je napustio Michael J. Pollard. Oduvijek sam volio njegov rad i jedinstvenu prisutnost na ekranu. Bio je jedan od prvih glumaca s kojima sam želio raditi čim sam počeo snimati. Nedostajat će mi', napisao je Zombie.

Michael J. Pollard ostat će najviše upamćen po ulozi u filmu Bonnie i Clyde u kojoj je igrao C. W. Mossa, te za svoju izvedbu dobio i nominaciju za Oskara i Zlatni globus 1968. godine. Obožavatelji će ga pamtiti i po ulogama u ostvarenjima 'Izgubljeni u svemiru' i 'Zvjezdane staze'. U svojoj plodnoj karijeri Pollard je igrao u više od 70 filmova, a na sceni se održao punih 60 godina.

Glumiti je počeo u New Yorku pedesetih, kada je na jednom tečaju glume sreo Marilyn Monroe, koja je u to vrijeme već bila relativno poznata. U jednoj od biografija slavne glumice stoji da je tada jedino Michael J. Pollard imao hrabrosti tražiti je da zajedno uvježbaju jednu scenu.

Michael J. Pollard u filmu 'Bonnie and Clyde' Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube