TUGA U ZAGREBU

Preminuo proslavljeni hrvatski vaterpolist Ante Matošić

26.10.2019 u 20:10

Bionic
Reading

U subotu je u Zagrebu u 80. godini od posljedica srčane klijenuti umro trofejni hrvatski vaterpolist Ante Matošić

Matošić je rođen u Splitu 3. svibnja 1940. godine, a vaterpolom se počeo baviti u splitskom Jadranu, da bi potom igrao za Mornar s kojim je prvak Jugoslavije 1961. Potom slijedi nastavak školovanja u Zagrebu, odnosno odlazak na fakultet gdje nastavlja igrati vaterpolo.

Najprije igra za Medveščak s kojim 1966. osvaja Zimsko prvenstvo Jugoslavije, a vrlo brzo nakon velikog uspjeha u Medveščaku prelazi u zagrebačku Mladost s kojom je 1968. i 1969. godine osvojio naslove prvaka Europe. Nakon Mladosti Ante Matošić, kraće vrijeme igrao je za šibenski Solaris.

Tijekom karijere osam puta puta nastupio za vaterpolsku reprezentaciju Jugoslavije s kojom je na Europskom prvenstvu 1962. u Leipzigu osvojio srebrnu medalju.

Ante je bio vanjski igrač odlična udarca. Po završetku igračke karijere ostao je u vaterpolu i bio sudac Prve i Druge savezne vaterpolske lige, a kasnije i opunomoćenik.

Treba reći da je pokojni Ante Matošić bio vrhunski intelaktualac koji je završio dva fakulteta - kineziološki i studij vanjske trgovine.