UZBUĐENJE I STRES

Poznati Hrvati otkrivaju kako se nose sa školskim brigama

03.09.2017 u 19:05

Bionic
Reading

Prvi dan škole za svakog je školarca sigurno najuzbudljiviji i s nestrpljenjem se iščekuje ponovni susret s prijateljima i učiteljima nakon gotovo tri mjeseca pauze. Istovremeno, početak nove školske godine zahtjeva i neku pripremu, a sada nam poznati Hrvati otkrivaju kako su se oni sa svojim mališanima spremili za taj veliki dan

Bliži se početak nove školske godine, a za sve školarce to je, vjerujemo, i najuzbudljivije vrijeme. Nakon što su se cijeloga ljeta odmarali, sada je došlo vrijeme za povratak u školske klupe. Koliko su spremni i što još nisu kupili, otkrila su nam i neka poznata lica sa scene.

'Mi smo se već pripremili. Prije ljeta smo obavili šoping što se tiče bilježnica, pernica, knjiga i eto, moji školarci kreću 4. rujna u školu, kao i svi u Hrvatskoj. Kći se jako veseli, kaže da će joj biti lagano upravo zato što ima buraza u šestom razredu pa će joj on sve pomagati što treba', rekla je za tportal Bojana Gregorić Vejzović čiji su mališani već tradicionalno proveli cijelo ljeto u obiteljskoj kući na Pelješcu. 

'Samim time što ih nije bilo dva mjeseca, zaželjeli su se Zagreba, svojih prijatelja i škole', nastavila je lijepa glumica. 

  • +7
Bojana Gregorić Vejzović Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin

Baš poput Bojane, njezina kolegica Sandra Bagarić također se s djecom pripremila za novu školsku godinu odlaskom u kupovinu. 

'Zahvaljujući našem gradonačelniku Milanu Bandiću, stresa s kupovinom knjiga smo uskraćeni, a bome i lijepa cifra je ušteđena za kućni budžet. Knjige će ih dočekati prvi dan u školi. Izbjegnuti su masovna histerija i čekanje u redovima te dodatnu opremu za školu kupujemo uživajući i planski. Ja možda u tome uživam više od mojih dečki jer obožavam knjižare i miris papira, sve te šarene olovke, gumice, šiljila, blokiće i teke s pozitivnim porukama', rekla nam je Sandra i opisala kako su Lovro i Marko silno uzbuđeni zbog povratka u školu. 

  • +14
Sandra Bagarić Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov/PIXSELL

'Marko ima 17 godina, savjestan je i odgovoran te brigu oko njegove škole ni ne osjetim, Lovro ima 13, ulazi u pubertet i malo je komotniji, treba ga podsjetiti na kontrolne, lektire... ja sam tu da osluškujem i nenametljivo ih usmjeravam, bodrim i ohrabrujem, plješćem njihovim uspjesima i tješim ih kad su razočarani', iskreno nam priznaje Sandra Bagarić.

Poznati pjevač Sandi Cenov također se sa svojom dječicom pripremio za taj bitni dan, iako, kako kaže, onaj teži dio posla nije na njemu.

  • +12
Sandi Cenov Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

'Možda ću ja sad zvučati kao loš roditelj, ali generalno se smatram jako dobrim roditeljem. Nisam ja taj koji se treba pripremati za školu, već djeca. Sve što im je potrebno, već smo kupili, a ostalo je na njima. Moja djeca su inače jako samostalna i od ovoga se ne radi neka prevelika drama. To je godišnja shema i tako ide. Odmorili se jesu, psihički su valjda spremni i vesele se ponovnom druženju s prijateljima', zaključio je Sandi.

Za razliku od ovih pripremljenih roditelja, na našoj sceni postoje i oni koji su ipak čekali posljednji trenutak da obave kupovinu potrebnih stvari za nastavu.

'Nismo još sve kupili za početak školske godine, obavit ćemo to u zadnji čas. Trebamo kupiti bilježnice i ostatak sitnog pribora, a knjige će nas dočekati u školi', otkrila je Mirna Maras Batinić, ali i dodala da u njezinoj obitelji nema stresa oko toga. 

  • +14
Mirna Maras Izvor: Pixsell / Autor: Grgur Zucko/PIXSELL

'Niko kaže da se jako veseli, a mi od svega toga ne radimo stresnu situaciju jer je to normalna stvar. Budući da je cijeloga ljeto bio na moru kod bake, nauživao se i sada je valjda spreman za obveze. Iako, nije sve pustio ni na odmoru. Uzeo je knjigu i ponavljao, to je bio jedan od uvjeta da ode na more. Vježbao je čitanje, engleski i stvari koje mu idu slabije na nastavi, kako bi u novoj godini bio što bolji', rekla je lijepa voditeljica te dodala da njezina osmogodišnjaka trenutno najviše zanima svemir i sve vezano za tu temu.

#myboy💙#love #happyme 💐🎊🎈❤🎉🌞🌞⭐️☀️

Objavu dijeli Mirna Maras Batinic (@mirnamaras)

Vrlo opušteno početku školske godine pristupa i splitski pjevač Giuliano.

'Još uvijek se kupamo. Sljedećeg tjedna ćemo o školi. Knjige su kupljene, a sada još malo uživamo. S obzirom na to da je Marku škola uvijek ujutro, trebat će vjerojatno par dana da se malo priviknemo na to, nakon ovolikog odmora, ali što se mora - nije teško. Još koja godina i proći će i to', rekao nam je vedro Giuliano. 

Joško Čagalj Jole uživao je u kupanju s obitelji Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalović

Njegov sugrađanin Jole, brigu oko svojih školarki prepustio je supruzi Ani Čagalj. 

'Svi skupa smo išli kupovati pribor za novu školsku godinu, Jole je tada vidio da tu baš i nema kraja pa nas je on ostavio. Ove godine imamo i prvoškolca, Tiu, pa je ona zapravo najuzbuđenija, Iva je uzbuđena jer kreće u peti razred, dobiva nove učitelje i razrednika, a Ema je naravno uzbuđena jer će vidjeti prijatelje koje nije vidjela cijelo ljeto', govori nam simpatična Ana te ističe kako su sve tri kćeri jako samostalne i savjesne. 

Poznati RTL-ov voditelj Tomislav Jelinčić koji nikada nije krio koliko voli djecu i kako nakon tri sina silno priželjkuje i kćerkicu, prepričao nam je kakva je atmosfera u njegovoj obitelji uoči početka škole.

  • +4
Tomislav Jelinčić Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongracic / CROPIX

'Klasika: pjevamo, sviramo, kupujemo i jedva čekamo početak škole. Prevladava veselo uzbuđenje i nema mjesta stresu. Uvijek ima izazova, sve je to dio djetinjstva i ne treba im to oduzeti. Nakon grešaka nauče nešto novo. Neka uče... ' rekao nam je tijekom razgovora. 

Naša atraktivna pjevačica Nives Celzijus je, pak, u velikom stresu oko početka nove školske godine. 

'Već sam u stresu, kao i sve mame. Stalno razmišljam kako ću sve to iskoordinirati, ne samo školu, već i sve izvanškolske aktivnosti, Taishin ZKM, sportove, informacije, kuhanje, svoje obaveze i snimanja. No Taisha i Leone su uzbuđeni što će nakon ljeta opet vidjeti sve svoje prijatelje i rade popise što im sve kao baš 'neophodno' treba za novu školsku godinu pa nam je veselo', objasnila nam je Nives koja je inače poslijednjih mjeseci izuzetno zaposlena pa joj oko djece uglavnom u pomoć uskače bivši suprug Dino Drpić.

❤ #family #story #sanjaagicmakeup #drazenkokoric

Objavu dijeli Nives Celsius (@nivescelsius)

'Knjige i radne bilježnice još nismo kupili jer obično svaki od profesora ima neke svoje liste i preporuke, pa ćemo to obaviti idućih dana. Torbe i neke sitnice već imaju, a morala sam im obnoviti garderobu jer su većinu stvari od prošle godine prerasli', otkriva nadalje te dodaje kako su njezini mališani zapravo jako pametni, samo ponekad lijeni, pa bi bez njezine kontrole neke zadaće i lektire ipak ostale nenapisane.

  • +22
Sva lica Nives Celzijus Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo Nova TV