tražili ga mjesecima

Potvrđeno je: Ljudski ostaci pronađeni u planinama pripadaju britanskom glumcu

28.06.2023 u 09:00

Bionic
Reading

Policija je potvrdila u utorak da pronađeni ljudski ostaci u planinama u Kaliforniji pripadaju Julianu Sandsu koji je nestao tijekom planinarenja u siječnju, javio je BBC

Američki planinari pronašli su u subotu ljudske ostatke nedaleko od područja na kojemu je u siječnju nestao Sands, a identifikacija posmrtnih ostataka potvrdila je da je riječ o glumcu, objavljeno je iz šerifova ureda u okrugu San Bernardino u južnoj Kaliforniji.

Sands (65) je nestao 13. siječnja dok je planinario planinskim područjem San Gabriel, sjeverno od Los Angelesa. Mjesto gdje je glumac nestao udaljeno je oko 64 km od središta Los Angelesa u kojemu glumac živi od 2020.

  • +3
Julian Sands Izvor: EPA / Autor: CLAUDIO ONORATI

Najpoznatiji je po ulogama u Oscarom nagrađenom filmu 'Soba s pogledom' u kojemu mu je partnerica bila Helena Bonham Carter, a pojavio se i u filmovima poput 'The Killing Fields', 'Arachnophobia', 'Leaving Las Vegas' i 'Djevojka s tetovažom zmaja' iz 2011. Mnogi ga se sjećaju i iz serija poput '24' i 'Smalville'.

Sands je rođen u Otleyu u zapadnom Yorkshireu 04. siječnja 1958. Završio je Lord Wandsworth College. Karijeru je započeo igrajući sporedne uloge, a 'Soba s pogledom' prva mu je glavna uloga u karijeri. nakon nje imao je brojne televizijske, ali i kazališne projekte.