zvijezda 'Sobe s pogledom'

Velika potraga u Kaliforniji: Slavni britanski glumac Julian Sands nestao u planinama

19.01.2023 u 08:52

Bionic
Reading

U petak navečer britanski glumac, koji se proslavio 90-ih svojim ulogama u kultnim filmovima, nestao je dok je planinario. Nestanak je prijavila njegova supruga, spisateljica Eugenia Citkowitz

Spasilačke ekipe za Julianom Sandsom tragaju od vikenda, a zbog rizika od lavina potraga je privremeno obustavljena u subotu navečer. 'Nastavljamo potragu helikopterom i dronovima kada vrijeme dopusti', poručili su iz Odjela šerifa okruga San Bernardino.

65-godišnji glumac, poznat po ulogama u filmovima poput 'Soba s pogledom', u kojem je glumio uz Helenu Bonham Carter, 'Warlock', 'Napuštajući Las Vegas' i brojnim drugim, od 2020. godine živi u Los Angelesu. Sa spisateljicom Evgenijom Citkowitz ima troje djece.

U intervjuu za Guardian iz 2018., Sands je govorio o svojoj fiksaciji penjanjem na planine i prihvaćanju novih avantura kako stari. U drugom intervjuu iz 2020. opisao je sebe kao najsretnijeg 'u blizini planinskog vrha u veličanstveno hladno jutro'. Najbliže što je prethodno bio blizu smrti bilo je u ranim 90-ima u Andama, kad se našao u oluji s još trojicom planinara.

  • +3
Julian Sands Izvor: EPA / Autor: CLAUDIO ONORATI