PREMINUO NICOLAS COSTER

Sjećate li se ovog glumca iz nekad popularne serije 'Santa Barbara'?

27.06.2023 u 19:02

Bionic
Reading

Nicolas Coster, američki glumac kojeg se domaći TV gledatelji sjećaju po ulozi u seriji koja je bila popularna tijekom 90-ih i u Hrvatskoj, preminuo je u dobi od 89 godina

Tužnu vijest je na Facebooku objavila glumčeva kćer Dinneen.

'S velikom tugom u srcu javljam da je moj otac i glumac Nicolas Coster preminuo u bolnici u Floridi. Molim vas inspirirajte se njegovim umjetničkim postignućima i znajte da je bio vrhunski glumac. Zauvijek ću ga pamtiti i kao sjajnog oca. Počivao u miru', poručila je Nicolasova kćer.

Coster je u nekad popularnoj seriji 'Santa Barbara', glumio Lionela Lockridgea, a ostvario je uloge i u brojnim drugim projektima.

Nicolas se glumom počeo baviti u 20-im godinama, a najveći mu je uspjeh donijela 'Santa Barbara'. Ulogu u seriji dobio je 1984. godine, te je glumio u gotovo 600 epizoda.

Inače, u jednom ranijem intervjuu Coster se prisjetio kako je posjetio Hrvatsku kao i razgovora s jednom obožavateljicom u Dubrovniku.

'U Dubrovniku mi je prišla jedna žena i sa suznim očima rekla: 'Gledali smo vas u Santa Barbari tijekom bombardiranja. Našli smo utjehu u toj seriji dok smo se skrivali u podrumu'. To me jako dirnulo', ispričao je tad glumac.