Glumačka diva

Potvrđeno gdje će se održati komemoracija Miri Furlan, no datum još uvijek nije poznat

25.01.2021 u 08:55

Bionic
Reading

Bila je jedna od najboljih glumica i jedna od rijetkih s ovih prostora koja je uspjela slavu steći i u Hollywoodu. Mira Furlan rođena je i odrasla u Zagrebu, a komemoracija legendarne glumice koja je preminula 20. siječnja u 66. godini života, održat će se u Beogradu

Sjećanje na Miru Furlan bit će održano u Jugoslavenskom dramskom pozorištu u Beogradu gdje je bila pridruženi član. Kako su priopćili iz tog teatra, zbog epidemiološke situacije o datumu će javnost biti naknadno obaviještena. Ondje je među ostalim igrala Leu u 'Dibuku' i Izabelu u 'Pozorišnim iluzijama' u režiji Slobodana Unkovskog.

  • +4
Mira Furlan Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc / CROPIX

Kao što je mnogima poznato, glumica je do 1991. godine živjela u Zagrebu, nakon čega je uz grube riječi otišla u Beograd, gdje joj je živio i radio tadašnji partner, a kasnije i suprug Goran Gajić.

Nakon što je 1992. godine sa suprugom preselila Ameriku, dobila je i dvije velike uloge tamošnje produkcije. Glumila je u seriji 'Babylon 5', te u jednoj od najgledanijih serija u svijetu 'Izgubljeni'. Za preminulu glumicu u Petrovoj ulici u Zagrebu, ispred stana u kojem je nekada živjela, gore lampioni, postavljena je njezina fotografija i ostavljeno nekoliko ruža.

  • +3
Svijeće i cvijeće za Miru Furlan ispred stana u kojem je nekad živjela Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Podsjetimo, Mira je u Americi preminula od posljedica zaraze virusom zapadnog Nila, koji joj je prenio komarac. Zbog bolesti je posljednjih nekoliko mjeseci provela u teškom stanju, boreći se za život.