'LIFE AND DEATH'

Gesta kojom je ganuo javnost: Ovu je skladbu slavni američki kompozitor posvetio Miri Furlan

24.01.2021 u 09:33

Bionic
Reading

Nagrađivani američki glazbenik i skladatelj glazbe za filmove, televiziju i video igre, Michael Giacchino, poput brojnih kolega iz filmske industrije ne krije potresenost viješću o odlasku Mire Furlan, hrvatske glumice s impresivnom holivudskom karijerom

Dobitnik Oscara, nagrade Emmy i trostruki dobitnik Grammyja u svojoj bogatoj skladateljskoj karijeri upisao je i rad na soundtracku hvaljene američke serije 'Lost'.

U njoj je od 2004. do 2008. godine lik Francuskinje Danijel Ruso tumačila domaća glumica Mira Furlan. Vijest o njezinom odlasku u 65. godini života nakon višemjesečne borne s virusom Zapadnog Nila koji joj je prenio zaraženi komarac podjednako je rastužila regiju, kao i Hollywood.

  • +5
Mira Furlan Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Hrvatskoj glumici u čast, 53- godišnji kompozitor Michael Giacchino posvetio joj je skladbu prigodnog naziva 'Life and Death' a koja je svoje mjesto pronašla na soundtracku hvaljene serije 'Lost'.

'Za dragu Miru Furlan. Počivala u miru', napisao je Giacchino na Twitteru podijelivši videozapis u kojem na klaviru izvodi spomenutu skladbu.

Njegova objava na Twitteru nije prošla nezapaženo, a Mirini glumački kolege i sami su otkrili koliko ih je pogodila vijest o njezinom odlasku.

Američki glumac Nestor Carbonell, koji je poput Mire imao priliku glumiti u hvaljenoj amerićkoj seriji, u svom komentaru na Twitteru istaknuo je koliko mu je bilo zadovoljstvo raditi s njom te kako je riječ o iznimno talentiranoj glumici zbog čijeg je odlaska iznimno tužan.

Uz Nestora, glumci iz serije 'Lost' poput Henryja Iana Cusicka i Michaela Emersona također su joj posvetili svoje objave na Twitteru.

TV drama 'Lost', koja je osvojila Zlatni globus i Emmy, pratila je živote preživjelih putnika zrakoplovne nesreće na jednom od tropskih otoka u Južnom Pacifiku, na kojem susreću tajanstvenu Francuskinju koja je dospjela na njega nakon što je doživjela brodolom te se već upoznala s tajanstvenim silama kojima vladaju Drugi.

Izvor: Društvene mreže