MALE ULOGE

Ove zvijezde sigurno niste ni primijetili u kultnim filmovima

24.04.2017 u 06:50

Bionic
Reading

U malenim skrivenim ulogama, negdje po strani, u kutu ili tek s pokojom usputnom rečenicom pojavili su se u poznatim filmovima danas planetarno popularni glumci ili pak političari. Ovo su kultni filmovi koje ste zasigurno pogledali i po nekoliko puta, no na njih niste nikada obratili pozornost.

Poznati britanski skladatelj i pjevač, a odnedavno i sudac u američkoj verziji showa 'X Factor', Gary Barlow  odlučio se okušati i u glumi i to ni više ni manje već u idućem nastavku 'Ratova zvijezda'. Kako su producenti tog filma vrlo strogi u otkrivanju novosti u vezi filma, 46-godišnji Gary rekao je tek kako on ne glumi u poznatom odijelu zvjezdanih ratova, već je njegovo lice otkriveno u filmu. Zbog ove će ga najave zasigurno ljubitelji ovog kultnog svemirskog filma primijetiti.

No nije Gary jedina poznata ličnost koja se pojavila na filmskom setu. Kontroverzni američki predsjednik Donald Trump nastupio je u jednom od najomiljenijih božićnih filmova svih vremena 'Sam u kući'. Naime, Donald, tada vlasnik poznatog hotela The Plaza u New Yorku,  pojavljuje se u usputnoj ulozi drugog nastavka kultnog filma. U predvorju vlastitog hotela, s malenim Kevinom, na nekoliko sekundi ušao je u kadar kada dječaku daje upute kojim smjerom krenuti. Osim toga predsjednik se pojavio i u jednoj od epizoda poznate serije 'Princ iz Bel Air-a'. 

Sigurno su mnogi pogledali i po nekoliko puta romantičnu komediju 'Dnevnici Bridget Jones' ali vjerojatno nikada niste zamijetili vrlo značajnog indijskog pisca Salmana Rushdia, koji je u film bio pozvan kako bi odglumio upravo sebe, za što nije morao imati neke posebne glumačke vještine.

Ona je bila glavna glumica u brojnim hollywoodskim  filmovima, no Cameron Diaz sigurno nitko nije primijetio u filmu 'Minority Report' gdje je junak Tom Cruise.  Lijepa se glumica pojavljuje u filmu tek na nekoliko sekundi kako sjedi u vlaku kroz koji prolazi Tom. Iako je samo godinu dana ranije, s kolegom surađivala na filmu 'Nebo boje vanilije' kao jedna od glavnih aktera, u ovome filmu ipak je prošla nezapaženo.

Legendarna komedija 'Glup i gluplji' nasmijava i dan danas mnoge, no gotovo nitko ne zna da je ulogu u filmu dobio i obožavani Bill Murray jer se pojavio kao cimer glavnog lika Harryja, u žutom zaštitnom odijelu koje štiti od biološke opasnosti. Redatelj je naknadno otkrio kako je ideja filma bila dovesti tako važnog glumca u film ali sakriti njegov identitet.

Vjerojatno nikoga neće iznenaditi, ali kralj horor filmova Tim Burton glumio je mrtvaca koji leži u lijesu, u filmu 'Hoffa',  koji je režisirao njegov kolega Denny DeVito. Naime poznati redatelji upoznali su se još tijekom suradnje na filmovima 'Batman' i 'Burton'.

Michael Jackson glumio je agenta M u drugom nastavku filma 'Ljudi u crnom'.  Pokojni pjevač i kralj popa priznao je redatelju filma na sastanku kako je obožavao gledati prvi njegov film na koji je često znao i zaplakati, stoga ga je dobivena uloga u kojoj je dobio čast obući famozno crno odijelo, jako razveselila.  

Svestrani Sylvester Stallone osim što je napisao scenarij za film 'Staying Alive' pojavio se i u kratkoj ulozi na samom početku filma, kada pri izlasku iz plesnog studija, na ulici slučajno ramenom udari glavnog lika Tonyja Manera, kojeg glumi John Travolta.

Sylvester Stallone Autor: youtube

On je vrlo cijenjeni astronaut i drugi čovjek koji je hodao po mjesecu, a 2011. Buzz Aldrin pristao je pojaviti se u filmu 'Transformeri: Tamna strana Mjeseca'  gdje je stvorena fiktivna verzija slijetanja Apolla 11 na Mjesec.

Buzz Aldrin Autor: youtube

George Harrison, jedan od članova Beatlesa, zamijenio je jednom prilikom gitaru i mikrofon glumom i to u filmu 'Mesijin život' ,  kontroverznom filmu koji prikazuje život ovog židovskog čovjeka koji spašava svoj narod. Mnogi gledatelji sigurno nisu primijetili i malu ulogu poznatog gitarista Beatlesa.

Bivši nogometaš David Beckham, 2015. okušao se u glumi, kada ga je  poznati Guy Ritchie pozvao da gostuje u kratkoj, jedva vidljivoj sceni, no redatelj je očito bio jako impresioniran njegovim glumačkim sposobnostima budući da ga je ponovno pozvao da sudjeluje u njegovom najnovijem projektu, filmu 'Kralj Arthur'.

Rough day at the office @kingarthurmovie @guyritchie

A post shared by David Beckham (@davidbeckham) on

Zvijezda filmova o Jamesu Bondu, Daniel Craig, prije dvije je godine zamijenio svoje tradicionalno crno odijelo i umjesto agenta 007, uvukao se u oklop iz filma 'Ratovi zvijezda'.  Da, dobro ste pročitali, popularni zavodnik i akcijski junak ipak se okušao i u drugačijem žanru.

Daniel Craig Autor: youtube

Vrhunska hollywoodska glumica Cate Blanchett, koju smo navikli gledati u prekarsnim haljinama, pogotovo na crvenom tepihu, u britanskom filmu 'Hot Fuzz' cijelu kratku scenu provela je pod maskom i u  zaštitnom odijelu u laboratoriju. Tada ju mnogi vjerojatno nisu niti prepoznali.

Slično kao što je imao običaj Alfred Hitchcock, tako je i Stan Lee, američki pisac, producent i strip legenda, volio odglumiti tek pokoju kratku scenu u svakom filmu koji je producirala njegova velika filmska kuća Marvel Comics. Tako su ga oni sa stručnim okom mogli primijetiti u X-manu kao uličnog prodavača hot doga, zatim u drugom nastavnu 'Spider mana' kada spašava ženu od ruševina.