DRUGE OSOBE

Ove su zvijezde višku kilograma rekle zbogom: Pogledajte njihove nevjerojatne transformacije nakon mukotrpnih treninga i strogih dijeta

30.05.2020 u 19:52

Bionic
Reading

Aktualan primjer Adele, pjevačice koja je izgubila nevjerojatnih 45 kilograma i potpuno se prepolovila te postala 'nova' žena prepuna samopouzdanja i vjere u zdraviju budućnost, natjerao nas je da potražimo još neke primjere slavnih osoba koje su uspjele dobiti bitku s kilogramima

Riješiti se viška kilograma mnogima je san, no nikako da postanu toliko ustrajni u odluci i provedu ju u realnost. Težak put do vitke linije uz mnogo odricanja i napora pratili smo posljednjih godina kod nekih slavnih pjevačica, glumaca i voditelja. Ove su velike zvijezde odlučile dobiti bitku s nakupljenim kilogramima prvenstveno radi svoga zdravlja, a potom i radi podizanja samopouzdanja, nerijetko potrebnog u biznisu kojim se bave.

Pjevačica Adele mnogima je ovih dana inspiracija na tom teškom putu s ukupno 45 izgubljenih kilograma u godinu dana. Držala je takozvanu dijetu SIRT, koju je osmislio dvojac Aidan Goggins i Glen Matten, a koji tvrde da je konzumiranjem hrane bogate vrstom proteina zvanom sirtuin moguće 'prebaciti tijelo na sagorijevanje masti'. Ovaj poseban plan prehrane, prije svega, odnosi se na kontrolu unosa kalorija.

Prema navedenom planu, prva tri dana sugerira se unošenje tisuću kalorija, a zatim povećanje na 1500 te konzumiranje zelenih sokova i jela bogatih vrstom proteina sirtuin. Uz sve to, britanska glazbena diva redovito je trenirala kako bi istopila nakupljene kilograme. Uz pomoć profesionalnih trenera koji su osmislili poseban režim adekvatnih vježbi, 32-godišnjakinja je uspjela zategnuti dio kože, a šuška se da je otišla i pod nož kako bi sve korigirala i dovela na svoje mjesto.

Prošle godine zbog gubitka kilograma zapanjila je javnost i Jessica Simpson. Ona je, baš kao i Adele, muku mučila s viškom posljednjih godina. Stvar se još pogoršala kada je zatrudnjela treći put s kćerkicom Birdie Mae Johnson. Mučili su je mnogi zdravstveni problemi, poput nesanice i anksioznosti, te je uspjela ‘natući’ oko 30 kilograma, pa je pri kraju trudnoće brojila njih čak 108. Međutim slavna je glazbenica uz pomoć stručnjaka u samo šest mjeseci izgubila 46 kilograma i istesala figuru.

  • +5
Poznati koji su uspješno skinuli kilograme Izvor: Profimedia / Autor: BG023/Bauergriffin.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia, CINDY BARRYMORE / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Tijekom svog režima Simpson je imala pet dnevnih zadataka, a kojih se i danas pridržava: sat vremena se aktivno kretati, sat vremena isključiti se od sve tehnologije, dovoljno spavati, zdravo jesti i na koncu trenirati.

Britanski glumac i komičar Ricky Gervais prije desetak godina sve je iznenadio svojim ‘prepolovljenim’ izgledom. Naime Gervais je odlučio stati na kraj debljanju te se pokrenuo prvenstveno iz zdravstvenih razloga. U svega nekoliko mjeseci izgubio je preko 15 kilograma i od tada uspješno održava liniju. Svako jutro barem 20 minuta izdvoji na sportsku aktivnost prije nego mu krene radni dan.

Jonah Hill, glumac koji nas zabavlja u raznim komedijama, zbog svojih je kilogramima imao poseban šarm, no nedavno se i on zbog zdravstvenih problema odlučio na dramatičan zaokret. Posebna prehrana i kontrolirani treninzi rezultirali su novom, drastično vitkijom figurom. U režimu mu je pomogao kolega Channing Tatum preporučivši mu nutricionista i trenera. Odrekao se nezdrave hrane, alkohola, slatkiša i kofeina, pa i piva, za koje je otkrio da ga deblja, a uz prehranu intenzivno je trenirao brazilsku borilačku vještinu džiju-džicu.

Reality zvijezda Khloe Kardashian također je inspirativan primjer u ovoj kategoriji s oko 20 kilograma skinutih u nekoliko mjeseci. Poznata Kardashianka potpuno je promijenila životni ritam i stil. Okrenula se zdravlju i bazirala prehranu na nemasnim namirnicama, proteinima, voću i povrću. Uz gubitak kilograma uspješno je vratila samopouzdanje te danas ističe kako joj je to bila jedna od najboljih životnih odluka. I nakon trudnoće, prije dvije godine, Khloe se uspjela vratiti u željenu konfekcijsku veličinu.

Američka producentica Shonda Rhimes u 40-ima se odlučila na značajnu promjenu. Nakon brojnih neuspješnih dijeta i režima kojima se podvrgavala Rhimes je 2013. uz stručnu pomoć uspjela izgubiti nevjerojatnih 50 kilograma i tada se ‘prepolovila’.

‘Ovo nisam napravila zbog izgleda, već isključivo zbog zdravlja. Sve sam se teže kretala, a dovela bih se do toga da više ne bih mogla ustati iz kreveta da nisam poduzela nešto. Moje tijelo govorilo mi je da je vrijeme za promjenu’, rekla je tada.

Nakon što je u 49. godini života prvi put postala majka Janet Jackson imala je problema s nakupljenim kilogramima koji nikako nisu odlazili. No kada je njezin sinčić malo stasao, odlučila se na drastičnu promjenu prehrane i uspjela ‘istopiti’ njih 30, što je odmah bilo vidljivo na njezinu izgledu. Jackson je postala veganka, izbacila meso iz prehrane te jede isključivo ribu i povrće.

Američki glumac Drew Carey bio je dug niz godina na granici s pretilosti, a onda je odlučio uzeti stvar u svoje ruke i reći zbogom višku kilograma. U 62. godini života nije se prepustio, već je uspio izgubiti preko 35 kilograma.

‘Dojadilo mi je gledati se debelog na televiziji. Bilo mi je zlo od toga. Jednom kada sam krenuo gubiti kilograme jako sam se svidio sam sebi i nisam želio stati dok ne napravim neku veliku promjenu na koju ću biti jako ponosan’, rekao je.

Veliku tjelesnu transformaciju tijekom godina vidjeli smo i kod slavne glazbenice Missy Elliott, a koja je uspjela izgubiti 15-ak kilograma uz pomoć profesionalnog trenera i nutricionista koji su joj odredili plan prehrane.

67-godišnja glumica Roseanne Barr, najpoznatija po ulozi u sitcomu koji je po njoj i dobio ime, učinila je sve, uključujući odlazak na brojne plastične operacije na koje je potrošila bogatstvo, kako bi izgubila više od stotinu kilograma. Osim toga, podvrgla se podvezivanju želuca. Gledajući njezine nove fotografije zadnjih godina i imajući u glavi njezinu sliku iz poznate humoristične serije, tek bi rijetki rekli da je to ista osoba.