BRIŽNA KĆER

Oskarovka Hilary Swank tri je godine pauzirala od glume, a sada je otkrila i zašto

14.08.2020 u 14:02

Bionic
Reading

Za svoje uloge u folmovima 'Dečki ne plaču' i 'Djevojka od milijun dolara' 46-godišnja glumica Hilary Swank nagrađena je Oscarima za najbolju glumicu, a okitila se i brojnim drugim nagradama. Na trogodišnju pauzu od glume otišla je 2014. godine, a sada je otkrila zašto se privremeno povukla iz glume

U intervjuu za časopis Health Swank je otkrila kako se brinula za oca koji je bio podvrgnut transplataciji pluća.

'Trebala je to biti godina, koliko treba proći da bi se utvrdilo je li tijelo prihvatilo presđeni organ. Transplatacija pluća najteža je od svih, jer je to nevjerojatno osjetljiv organ. Plan je bio pauzirati godinu dana, ali postala sam zaštitnica zdravlja svoga oca. Jedna godina brzo se pretvorila u dvije, a zatim u tri. Ali hvala Bogu, molitve su uslišane. One je zdrav i više od pet godina kasnije osjeća se dobro', otkrila je Swank za Health.

Slavna glumica je progovorila i o vlastititim emocionalnim borbama kroz koje je prolazila tijekom očeve bitke za život i zdravlje.

'Za to vam treba jako puno energije, ljubavi i prilagođavanja sebe prioritetima. Usponi i padovi su vrlo izazovni i lako vas mogu nadvladati. Ali moraš pronaći vremena za sebe kako bi ljudima koji te okružuju mogla izraziti svoje potrebe kako bi ti mogli pomoći i podržali te', kaže Swank.

S trogodišnje pauze glumi se vratila ulogom u FX-ovoj mini seriji 'Trust' iz 2018. godine, a ove je godine glumila i u trileru 'Lov'.

  • +5
Hilary Swank Izvor: Profimedia / Autor: Young Chris/CP/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Sljedeći joj pothvat seže u svemirske visine pa će u Netflixovoj seriji 'Away' ponovno glumiti astronautkinju, o čemu je također govorila u intervjuu.

'Prije nego sam postala glumica, željela sam biti astronaut. Imala sam ogromnu strast i poštovanje prema astronautima i ljudima koji stražuju stvari daleko veće od svih nas. Čitajući 'Away' još mi je jedna stvar bila jednako važna i privlačna, a to je scenarij jedinstven po brojnosti likova različitih etničkih skupina', kaže Swank.

'Svi oni se bore i sa snažnim osobnim pričama, koje nas zhaista sve spajaju. Serija naglašava i prekrasnu činjenicu da svemir ne poznaje granice, što bismo mogli više koristiti i ovdje dolje', dodaje Swank.