NASILNA SATIRA

Nije dobar trenutak za izlazak: Nakon polemike s Trumpom Universal otkazao prikazivanje filma 'The Hunt'

10.08.2019 u 23:09

Bionic
Reading

Američki filmski studio Universal odlučio je nakon polemike povezane s nedavnim pucnjavama i izjavama Donalda Trumpa otkazati prikazivanje svog filma 'The Hunt' (Lov) u kojem se prikazuje nasilni i sadistički lov na nedužne žrtve

Film u kojem glumi i Oscarovka Hilary Swank trebao se početi prikazivati krajem rujna u Sjedinjenim Državama.

Ta krajnje nasilna satira o dubokom jazu između američkih društvenih klasa pokazuje prebogate liberalne elite koje progone i i ubijaju iz čistog snobizma i prezira siromašne pristaše Trumpa iz ruralnih država, tradicionalnih uporišta republikanske stranke (Wyoming, Mississippi).

Prizori nasilja u najavi filma predstavljenoj krajem srpnja izazvale su ogorčenost dok je Amerika bila zavijena u crno nakon dviju pucnjava u kojima je ubijena 31 osoba početkom kolovoza.

The Hunt Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Donald Trump je reagirao na taj film i rekao da su njegove pristaše žrtve nasilja.

'Ljevičarski Hollywood je rasistički do najviše razine uz puno bijesa i mržnje', napisao je na Twitteru u petak. 'Film koji će se početi prikazivati pokušava zapaliti vatru i izazvati kaos', dodao je ali nije izrijekom naveo da se radio o filmu 'The Hunt'.

'Oni stvaraju nasilje i zatim odgovornost prebacuju na druge. Oni su pravi rasisti i jako su loši za našu zemlju', zaključio je Trump.

Glasnogovornik Universala je u priopćenju naveo da je Universal Pictures prekinuo marketinšku kampanju za film 'The Hunt', a studio je nakon razmišljanja odlučio obustaviti prikazivanje.

'Podržavamo naše redatelje i radimo na distribuciji filmova vizionarskih i smjelih filmaša, kao što su autori ovog satiričnog trilera, ali razumijemo da ovo nije dobar trenutak za izlazak tog filma'.

Redatelj filma 'The Hunt' je Craig Zobel, a scenarist Damon Lindelof, koji je bio scenarist i uspješne serije 'Nestali'.