ogolila se do kraja

Oprah Winfrey: 'Više od 25 godina ismijavanje moje težine bilo je nacionalni sport'

19.03.2024 u 14:18

Bionic
Reading

Slavna voditeljica i poduzetnica trudila se suzdržati suze tijekom emitiranja ABC-jeve emisije 'Shame, Blame and the Weight Loss Revolution' dok je govorila o za nju, bolnoj temi

'Sada postoji osjećaj nade i više ne kriviš sebe', rekla je Oprah Winfrey kad joj je glas počeo pucati. 'Kada vam kažem koliko sam puta krivio sebe jer misliš: 'Dovoljno sam pametan da to shvatim', a onda se cijelo vrijeme borite sa svojim mozgom'.

Specijal, koji će biti dostupan za streaming na Huluu u utorak, okupio je medicinske stručnjake, pacijente i članove farmaceutske industrije i industrije za mršavljenje kako bi razgovarali o sve većoj popularnosti lijekova za skidanje kilograma kao što su Ozempic, Mounjaro i Wegovy, za koju je Winfrey otkrila da ih je prvi put upoznala dok se oporavljala od operacije koljena 2021..

  • +5
Oprah Winfrey Izvor: Profimedia / Autor: KEVIN WINTER / Getty images / Profimedia

U priči za People u prosincu 2023., Winfrey je izjavila da su se njezini pogledi na injekcije za regulaciju težine promijenile. Priznajući da je koristila neodređeni lijek za mršavljenje, izjavila je: 'Shvatila sam da sam sebe sve ove godine krivila za prekomjernu težinu, a imam predispoziciju koju nikakva snaga volje ne može kontrolirati'.

'Došala sam na ovaj razgovor u nadi da se možemo početi oslobađati stigme, srama i osude. Da prestanemo kriviti druge ljude zbog prekomjerne tjelesne težine ili načina na koji su odlučili izgubiti kilograme ili ne smršavjeti i, što je još važnije, da se prestanemo sramiti sami sebe. Moram reći da sam preuzela sramotu koju mi ​​je priuštio svijet', nastavila je Oprah prije nego što je opisala niz naslova koji su o njoj pisani u posljednja dva desetljeća. 'Više od 25 godina ismijavanje moje težine bilo je nacionalni sport', rekla je. 'Ismijavali su me u svakoj kasnonoćnoj talk emisiji 25 godina i na naslovnicama tabloida 25 godina.'