'BOJA PURPURA'

Oprah Winfrey progovorila o trenutku koji joj je promijenio život

18.10.2023 u 11:49

Bionic
Reading

Slavna televizijska voditeljica prisjetila se davne 1985. kada joj je Steven Spielberg pružio šansu i dao ulogu u filmu 'Boja purpura', za koju je dobila honorar od 35 tisuća dolara

Iako danas zahvaljujući svom imenu, kao i poslovnom carstvu kojeg je godinama stvarala, zarađuje milijune, nije uvijek bilo tako. 1985. godine Oprah Winfrey je dobila ulogu u novom filmu Stevena Spielberga 'Boja purpura', koji nikoga nije ostavio ravnodušnim, a za svoj angažman dobila je 35 tisuća dolara.

Kako danas tvrdi, za nju je to bio najbolje zarađeni novac ikada, a to iskustvo promijenilo joj je život u potpunosti. Uloga Sofije urezala se svima u pamćenje, baš kao i maestralna izvedba legendarne Oprah, koja je sada odlučila djelo Alice Walker pretvoriti u mjuzikl.

Sve je bilo spremno i u pregovorima u svibnju ove godine, no onda je nastupio štrajk u Hollywoodu, koji je sve prolongirao. Sada je cijela ekipa, uključujući Danielle Brooks, Taraji P. Henson, Fanatsiju Barrino i Oprah, sjela za 'okrugli stol' kako bi javnosti otkrili detalje mjuzikla.

Oprah Winfrey - scena iz filma 'Boja purpura' Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Tijekom intervjua Brooks je zahvalila Winfrey, jer ju je njezin lik Sofije iz 1985. inspirirao da i sama se uživi u istu ulogu. Priznala je kako je imala dovoljno mjesta da liku udahne svoju verziju, ali isto tako da je, kada joj je bilo potrebno, uvijek tražila Oprah za savjet.

Sama Oprah Winfrey se zahvalila cijeloj ekipi, a potom je podijelila osobnu sreću i zahvalnost što je prije gotovo 40 godina bila u filmu.

OBOŽAVAMO IH!

Ovo su slavne dame koje znaju kako dostojanstveno stariti

Pogledaj galeriju

'Ne mogu vam ni opisati što sve to znači za mene - za osobu koja u životu nije željela ništa više nego glumiti u 'Boji purpura'. Bog me naučio predati se, i to je za mene bila velika lekcija. Nudili su mi samo 35 tisuća dolara za moju ulogu u filmu, a to je na kraju postalo najbolje 35 tisuća dolara koje sam ikada zaradila. To iskustvo je sve promijenilo i naučio me puno toga. Osjećam da je to Bog koji se kreće kroz moj život', bila je jasna Oprah Winfrey, koja je potom objasnila kako je za nju rad na ovom mjuziklu i povratak prošlosti za nju imalo osobno značenje.