IZGLEDA SJAJNO

Ništa bez truda, znoja i suza: Nevjerojatna transformacija Oprah Winfrey

05.12.2023 u 12:37

Bionic
Reading

Nije nikakva tajna da se Oprah Winfrey godinama borila s viškom kilograma, no svog se izgleda nikada nije sramila. Dapače, o svojoj je borbi javno govorila, a često je s obožavateljima dijelila i savjete oko svega. U posljednjih godinu dana, slavna voditeljica drastično je smršavila i za svoj izgled danas dobija samo komplimente

Nakon što se u uskoj ljubičastoj haljini pojavila na Academy Museum Gala, Oprah Winfrey ostavila je sve bez riječi. Na račun nove, vitke figure i naglašenog tankog struka dobila je pregršt komplimenata, a njezine obožavatelje zanima samo jedno - koja je tajna gubitka kilograma, ali i zategnutog tijela.

U svojoj najdebljoj fazi, Oprah Winfrey dosegnula je čak 107 kilograma, a zahvaljujući Weight Watchersima, čija je ambasadorica od 2015. godine, danas izgleda bolje nego ikada.

‘Weight Watchers je najjednostavniji program na kojem sam ikada bila. To je način života i način prehrane koji vas jednostavno oslobađa. Nikada nemaš osjećaj da si na dijeti, i to uistinu funkcionira’, izjavila je svojedobno.

  • +6
Oprah Winfrey Izvor: Profimedia / Autor: Rob Latour / Shutterstock Editorial / Profimedia

Zahvaljujući tome, uspjela je izgubiti isprva i 18 kilograma, a otkrila je i kako se, u trenucima kada smatra da joj je potrebno resetiranje, vraća na sustav bodovanja, kojim se koriste Weight Watchersi.

‘Mogu vam iskreno reći da se ne borim više. Jedem sve što volim i ne osjećam da si išta uskraćujem.’

Iako su mnogi mislili kako je Oprah počela koristiti injekcije Ozempica, namijenjene inače dijabetičarima, kako bi izgubila kilograme, ona je zapravo protivnica takvog načina mršavljenja.

Kako je i sama rekla, svojedobno je čak i razmišljala o tome, no onda se podvrgnula operaciji koljena i shvatila da to mora napraviti sama, bez pomoći Ozempica. Smatrala je da ako počne uzimati Ozempic, da je to poput droge, lakši način do cilja.

Kako stoji na njezinoj službenoj stranici, njezina dijeta je ‘zdrava, ali ne i dosadna’ te se sastoji u prosjeku od dnevnog unosa dobro izbalansiranih 1700 kalorija koje su raspoređene u tri obroka i dva međuobroka.

Njezina prehrana sastoji se od 50 posto ‘dobrih’ ugljikohidrata, poput cjelovitih žitarica, voća i povrća, potom 30 posto, uglavnom zdravih masti i 20 posto proteina.

Svaki dan unosi oko 34 grama vlakana i 110 miligrama kalcija te je usredotočena na unos svježe pripremljene hrane kako bi se udio natrija u njezinom tijelu uvijek zadržao unutar preporučenih razina.

Kada je riječ o vježbanju, u njezinom su slučaju tu kario trening i trening snage. Kako stoji na Oprah.com, voditeljica radi šest puta tjedno, u jutarnjim satima, aerobne vježbe, u koje spada hodanje na traci za trčanje, trčanje, vježbe na eliptici, hodanje po stepenicama ili veslanje. Četiri ili pet puta tjedno, ali prije večere, odradi još 20 minuta bilo koje od navedenih vježbi.

Uz to, četiri ili pet puta, po 30 do 40 minuta, radi vježbe snage koje počinje 15-minutnim brzim hodanjem za zagrijavanje. Na dan kada nema trening snage, trči po 45 minuta, a nakon svakog treninga isteže cijelo tijelo, fokusirajući se najviše na noge.