GLazbeno Blago

Vijest o Oliverovoj smrti odjeknula u regiji: To je zajednička tuga

29.07.2018 u 11:40

Bionic
Reading

Cijela regija dijeli tugu za glazbenim velikanom Oliverom Dragojevićem

Smrt velikana hrvatske glazbe Olivera Dragojevića vijest je koju su u nedjelju na udarnim mjestima prenijeli svi važiji elektronički mediji u Bosni i Hercegovini, mnogi od njih objavljujući dirljive tekstove oproštaja i ističući kako je riječ o neponovljivoj osobi čije su pjesme obilježile živote brojnih generacija iz cijele regije.

  • +13
Poznati na Instagramu o Oliveru Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic

‘Emocija je bila i ostala njegov potpis’, piše tako sarajevski portal Klix dodajući kako je Dragojević ostavio neprocjenjivo glazbeno blago.

Hitovi koji su pronašli svoj put do ljudi širom Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije i brojnih drugih zemalja širom regije pa i svijeta, živjet će vječno, stoji u tekstu, uz podsjećanje na Oliverov životni i profesionalni put i uspon do vrha.

Portral ‘Dnevnog avaza’ vijest o Oliverovoj smrti objavio je kao najvažniju. U svibnju ove godine, kada se borio s teškom bolešću ne gubeći nadu, legendarni je hrvatski pjevač komentirao činjenicu da su ga tada počele stizati nagrade kakve obično dolaze pred kraj života poput ‘Porinove’ za životno djelo, a istu takvu nagradu dala mu je Dubrovačko-neretvanska županija.

‘Veseli me. Samo što su to neke stvari koje se događaju pred kraj života i meni se to ne sviđa. Ne gledam ja na to tako, nego to jest tako’, kazao je tada Dragojević, koji se tada još radovao lijepom vremenu i miru u svojoj Veloj Luci.

  • +83
Oliver Dragojević preminuo u 71. godini života Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL