fellinijeva inspiracija

Okružena obitelji i voljenim psima: Umrla je talijanska glumačka diva, Sandra Milo

29.01.2024 u 23:47

Bionic
Reading

Talijanska glumica Sandra Milo, proslavljena ulogom u Oscarom nagrađenom filmu 'Osam i pol' redatelja Federica Fellinija, preminula je u 91. godini

'Sandra Milo je umrla u snu u svojoj rezidenciji u Rimu, okružena obitelji i psima, Jimom i Lady', javila je priopćenjem stoji talijanska državna televizija RAI.

Glumačkoj divi, koja je briljirala u komediji i drami, 2021. uručena je nagrada David di Donatello za postignuće u karijeri, a kakvom je priznanju riječ najbolje govori podatak da se smatra talijanskom verzijom Oscara.

Postala je poznata pod vodstvom redatelja Antonija Pietrangelija te su je kasnije angažirali i Roberto Rossellini, Gabriele Salvatores, Gabriele Muccino, Pupi Avati, Jean Renoir i Claude Sautet.

Fellini ju je 1965. godine angažirao 'Juliet of the Spirits', u kojem je nastupila s njegovom suprugom. No, dva desetljeća kasnije, Sandra Milo u autobiografskoj knjizi 'Caro Federico' otkrila je kako je njihova tajna ljubavna veza trajala 17 godina, pa su je opisivali i kao Fellinijevu muza.

U dva braka rodila je troje djece; kćer i dva sina.