NESTALA ZVIJEZDA

Odabrala je obitelj umjesto karijere: Sjećate li se jedinstvene Bridget Fonde?

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Hollywwod je 'svijet' u koji je teško ući, ali još teže izaći. Kad se jednom osjetiti slava i velika zarada, malo tko se želi odreći tako raskošnog života. Većina se ne želi povuči s filma ni kada se njihova zvijezda počne gasiti, no postoje oni koji su koji nakon sjajnih karijera jednostavno nestali sa scene. Među njima je i Bridget Fonda

Obitelj Fonda, počevši od legendarnog glumca Henryja Fonde, jedna je od najpoznatijih filmskih obitelji kojoj je gluma u genima. Sjajna karijera predviđala se i Bridget Fonda, no ona je ipak izabrala drukčiji put nego njezin djed Henry Fonda, otac - Peter Fonda i teta Jane Fonda.

Bridget je nastupala u gotovo 50 filmova holivudskih i britanskih redatelja, a mnogima se najviše urezala u sjećanje kao cimerica psihopatkinje u filmu 'Oglas donosi smrt' (Single white female).

Bridget Fonda s Jennifer Jason Leigh u filmu 'Oglas donosi smrt'

Bridget Fonda s Jennifer Jason Leigh u filmu 'Oglas donosi smrt'

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Rođena je u Los Angelesu 27. siječnja 1964. godine. Kad je bila dijete, roditelji su joj se razveli, otac joj je otišao drugoj ženi koja mu je rodila sina. Sa svojim ocem, Bridget Fonda praktički nije komunicirala ali upravo on ju je doveo u svijet kinematografije. Godine 1969. s njim je nastupala u filmu 'Easy Rider', igrajući malu ulogu. Drugi film bio joj je 'Partneri' 1982. godine. Veću popularnost ostvaruje nakon filma 'Skandal', drame u kojoj je Bridget igrala heroinu Mandy Rhys-Davies. Ta joj je uloga donijela svjetsku slavu.

Bridget u filmu 'Skandal'

Bridget u filmu 'Skandal'

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Godine 1990. imala je ulogu u trećem dijelu filma 'The Godfather', a zatim je igrala Annabellu u komediji 'Bad Fred'. Glavnu ulogu imala je 1992. godine u filmu 'The Lonely White Woman', te je dobila mahom pozitivne kritike kritičara. Tijekom sljedećih godina sudjelovala je u bezbroj holivudskih filmova. Među najpopularnijima su sljedeće: 'Nema povratka', 'Mali Buda', 'Sretna prigoda', 'Camilla', 'Balto', 'Jackie Brown', 'Jednostavan plan' i mnogi drugi.

Uloge su joj se nizale. Samo 2001. godine sudjelovala je u filmovima 'Guardian Angel', 'Kiss of the Dragon', 'Monkey Bone', 'Family Business' i 'Unusual Child'. Nakon toga je igrala Snježnu kraljicu u istoienom filmu 2002. godine.

Nudili su joj glavnu ulogu u popularnoj TV seriji 'Ally McBeal', ali ju je u više navrata odbila. Navodno je odbila čak i pročitati scenarij iz straha da će joj se previše svidjeti. Fonda nikad nije objavila da se povlači, ali je u filmskom svijetu nema od 2002. godine.

S Danielom Robertom Elfmanom, Bridget se vjenčala 2003. godine

S Danielom Robertom Elfmanom, Bridget se vjenčala 2003. godine

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Sljedeće godine doživjela je veliku prometnu nezgodu, 27. veljače 2003. bila je sudionik automobilske nesreće uzrokovane kišom u kojoj je slomila više kralježaka i u kojoj je uništila potpuno novi Jaguar .

Ubrzo nakon nesreće, upoznala je skladatelja Daniela Roberta Elfmana, koji je napisao svoje djela za mnoge filmove. Postao je popularan zbog suradnje s redateljem Timom Burtonom te je svoju glazbu koristio u svojim filmovima i animiranim produkcijama. Godine 2003. su se Bridget Fonda i Danny Elfman vjenčali, a ubrzo su dobili sina Olivera. Bridget se više nije vratila glumi, danas je uzorna majka i žena.

Bridget je danas u potpunosti posvećena obiteljskom životu

Bridget je danas u potpunosti posvećena obiteljskom životu

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ova se odluka vrlo lako može shvatili, ako gledamo brak njezinih roditelja. Budući da dugotrajna razdvojenost može utjecati na život para, ona je očito odabrala obitelj umjesto karijere. Danas se jedino zna da svoju privatnost želi sačuvati daleko od očiju javnosti što je u Hollywoodu nešto neuobičajeno.

Od kad se povukla imala je samo šest nastupa pred kamerom, uglavnom u dokumentarcima poput 'Jackie Brown: How it went down' i biografiji 'The Fondas in 2004.'. Njezin posljednji nastup bio je u filmu 'Battleground Earth: Ludacris Vs. Tommy Lee'. Poznato je i da je 2012. podržala kampanju predsjednika Baracka Obame. Nije aktivna ni na društvenim mrežama.

  • +3

Bridget Fonda

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!