08. travnja

Fnck Your Dreams ugošćuje Lauera, multitalentiranog producenta i DJ-a

07.04.2017 u 11:36

Bionic
Reading

Sljedeće izdanje programa Fnck Your Dreams koje je na rasporedu u subotu, 08. travnja 2017. u Mastersu, ugošćuje izvanserijski nadarenog Phillipa Lauera

'Za mene to nije profesija, jer u tome toliko uživam da bih to radio i kada ne bih bio dovoljno plaćen da mogu živjeti samo od glazbe', Lauerove su riječi kojima nam je ukratko želio predočiti svoju strast prema glazbi. Elektroniku producira od kasnih 90-tih, no njegovi su prvi glazbeni utjecaji vezani s hip-hop i punk rock muzikom, kao i sviranje u bendovima. Iako svoju produkciju u početku nije shvaćao ozbiljno, pa je glazbu stvarao uz svakodnevni posao, ipak se dogodilo da je glazbeni svijet prepoznao njegov rad. Danas ne samo da živi isključivo od glazbe, već spada u nekolicinu najproduktivnijih glazbenika u svijetu elektroničke glazbe. Suptilno spajajući svoju ljubav prema house i disco glazbi, Lauer je razvio lako prepoznatljiv autorski zvuk, u kojem s lakoćom očitavamo njegovu naklonost prema elektro-pop glazbi 80-tih i 90-ih godina.

Njegovi zaista brojni producentski angažmani čine uistinu zavidnu listu projekata, pa su tu: Tuff City Kids (s Gerd Jansonom), Hotel Lauer (s bratom Jacobom), Arto Mwambe (s Chris Beisswengerom), Black Spuma (s Fabrizio Mamarellom) te Talamanca System (s Gerd Jansonom i Mark Barrottom). Njegova produkcija izdaje se na glazbenim etiketama: Running Back, Permanent Vacation, Beats In Space Records, i Live at Robert Johnson. On je utemeljitelj i Bronotsaurusa, glazbene etikete koju je pokrenuo sa dvojicom prijatelja, na kojoj izdaje i vlastitu glazbu, a i glazbu njegovih iznimno zanimljivih glazbenih prijatelja. Tek 2015. godine Lauer je izdao samostalan album Borndom, za koji priznanja dobija jednako i od publike i od glazbene kritike. Osim izvrsnosti u produkciji, Lauer je i izvrstan DJ, čemu u prilog govori činjenica da je jedan od rezidenata u Robert Johnsonu, instituciji elektroničke glazbe iz Frankfurta. 

Puno bismo toga o Laueru, a i njegovu glazbenom putu još mogli napisati, no umjesto toga još je bolje da se ovoga petka u Mastersu s njim osobno susretnete i o svemu vlastitu sliku stvorite. Vaši i njegovi domaćini biti će Pepi Jogarde i Marijan Felver, a ulaznice za ovu glazbenu zabavu u Mastersu iznose 50 i 70 HRK. 

FB event: https://www.facebook.com/events/396342617396169/