davno je to bilo...

Nina Badrić rame uz rame s Loreen: Prisjetila se starih dana

14.05.2023 u 16:51

Bionic
Reading

Ovih je dana sve u duhu Eurovizije, a ishod jučerašnjeg finala mnoge je razočarao. Drugi je put pobjedu odnijela Šveđanka Loreen. Mnogi tvrde da je sama iskopirala sebe, točnije pjesmu 'Euphoria' s kojom je nastupala iste godine kad i naša Nina

Godine 2012. naša pjevačica Nina Badrić pakirala je svoje kofere za Baku, zemlju domaćina Eurovizije gdje je pobjedu odnijela Loreen pjesmom 'Euphoria'. Iako se Nina nije plasirala u finale natjecanja, uspomena koje je stvorila te godine još se uvijek sjeća. Susrela je glazbenike iz cijele Europe, a među njima i Šveđanku koja je sinoć upisala još jednu pobjedu na Euroviziji.

Nina je te godine nastupala s pjesmom 'Nebo' i završila kao 12. u jednoj od polufinalnih večeri, a pravi spektakl te je godine priredila Loreen koja je uspjeh ponovila i ove godine.

'2012 imala sam čast predstavljati Hrvatsku na Eurosongu. Tada je nastupila Loreen i pobijedila zaista zasluženo. Čestitke Letu 3 na ulasku u finale. ŠČ', napisala je naša pjevačica uz čestitke riječkom bendu na prolasku u finale, uspjehu koji ne viđamo često, a zadnji put smo doživjeli pjesmom 'My Friend'.

Iako Badrić tvrdi da je 2012. godine Loreen pobijedila zasluženo, ove godine to nije slučaj - barem ako se pita korisnike društvenih mreža!

Iako se cijelom dvoranom tijekom čekanja rezultata orilo 'Cha Cha Cha', dio pjesme finskog predstavnika, pobjedu je odnijela švedska predstavnica s pjesmom 'Tattoo'. Iako prema publici nijedne države nije dobila maksimalan broj bodova, žiri je donio svoju odluku. Upravo taj nesklad naveo je mnoge da pomisle kako je cijelo natjecanje namješteno.

Korisnici smatraju da je pobjeda Loreen već unaprijed dogovorena kako bi se sljedeće godine Eurovizija vratila u Švedsku, točno na 50. godišnjicu pobjede svjetski poznate grupe ABBA.

  • +5
Loreen Izvor: Profimedia / Autor: Aaron Chown / PA Images / Profimedia