PRINCEZA CATHARINA-AMALIA

Nije sve kako se čini: Buduća nizozemska kraljica žali što ne može imati život kao njezini vršnjaci

21.02.2023 u 15:34

Bionic
Reading

Iako je mislila kako će se, kada upiše fakultet, stvari malo promijeniti, nizozemska princeza Catharina-Amalia sada priznaje kako taj studentski život nije nimalo nalik onome kako ga je zamišljala

'U studentski sam život ušetala s vizijom kakvu sam ja imala o tome kako izgleda studentski život, uvjerena kako će i moj tako izgledati. No, nažalost realnost je sve osim toga', priznala je najstarija kći nizozemskog kralja Willema-Alexandera i kraljice Maxime, princeza Catharina-Amalia.

Njih troje trenutno se nalaze na službenoj kraljevskoj turneji po Karibima, gdje se Catharina-Amalia priprema za svoju ulogu u budućnosti. Naime, kada njezin otac, kralj Willem-Alexander, odstupi sa nizozemskog prijestolja, na isto će zasjesti upravo ona.

  • +5
Princeza Catharina-Amalia Izvor: Profimedia / Autor: Utrecht Robin/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Inače, buduća nizozemska kraljica, koja posljednje dvije godine studira na University of Amsterdam, prošle se godine vratila kući zbog prijetnji koje je dobila. Do tada je živjela u iznajmljenom stanu sa još nekim studentima, no zbog straha za vlastitu sigurnost, s obitelji je donijela najbolju odluku. 'Priznat ću vam iskreno da još uvijek prolazim kroz teško razdoblje zbog svega, no nadam se da će se uskoro to promijeniti', rekla je.

Dodala je da kao 19-godišnjakinja žali što ne može imati normalan život kakav vode njezini vršnjaci studenti i da ne može normalno šetati ulicom, odlaziti u kupovinu.